LJETNA PIJACA

Inter prodaje Martineza: Određena i cijena

Po mišljenju mnogih ne uklapa se dobro sa Džekom u špicu napada aktuelnog šampiona Italije

Lautaro Martinez. Arhiva

G. Š.

18.2.2022

Lautaro Martinez mogao bi u ljetnjem prijelaznom roku napustiti redove Intera iz Milana. Argentinac je nedavno produžio ugovor do 2026. godine, ali i pored toga mnogi evropski klubovi ga žele u svojim redovima, prenosi SK.

Ove sezone je postigao 11 golova u Seriji A, ali je problem što se Martinez na 13 mečeva Lige prvaka nije upisao u listu strijelaca. Posljednji put je mrežu u elitnom takmičenju pogodio protiv Reala još u novembru 2020. godine. Također, po mišljenju mnogih ne uklapa se dobro sa Džekom u špicu napada aktuelnog šampiona Italije.

Zbog svih ovih razloga u Interu su raspoloženi da ga puste ukoliko se na ljeto pojavi adekvatna ponuda. Kao potencijalna zamjena već se spominju tri imena. Đanluka Skamaka iz Sasuola je već odavno na meti Intera. Također u Italiji se govori i o Paulu Dibali, ukoliko se ne dogovori sa Juventusom. Treći na listi je talentovani Kanađanin Džonatan Dejvid, igrač Lila. Njegova cijena je 50 miliona eura, a njegov agent je već najavio da će Dejvid sigurno napustiti Lil.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.