ŽUPILER LIGA

Huvart: Naingolan je otrov za trenera

Sjajan fudbaler, ali teško je raditi sa nekim ko je takav

Radža Naingolan. Arhiva

Piše: G. Š.

27.2.2022

Šest kola je ostalo do kraja prvog dijela sezone u belgijskoj Župiler lige, odnosno do početka plej-ofa. Union hita ka senzacionalnoj tituli. Čudo iz Brisela će najvjerovatnije imati pol-poziciju pred doigravanje za šampiona. Klub Briž i Antverpen se bore za drugo mjesto pred nedjeljni (13.30 sati) derbi 29. kola


Posložene kockice

Klub Briž je u boljoj formi, dobio je posljednje dvije utakmice u prvenstvu, a četiri u pet kola. Poslije odlaska trenera Filipa Klemona u Monaku, trebalo je da prođe vrijeme da se kockice slože s Nizozemcem Alfredom Šrojderom. Branilac krune ima još 12 mečeva u prvenstvu da ispravi propušteno i odbrani tron. Antverpen loše igra na svom terenu. Ima dva vezana poraza pred svojim navijačima, u duelima sa Unionom i Mehelenom. U gostima ima devet trijumfa, četiri u nizu, dok je kod kuće samo sedam puta slavio u šampionatu Belgije.

Prva zvijezda Antverpena je Radža Naingolan, nekadašnji as Rome, Intera i Kaljarija. Najbolji strijelac tima je Švicarac Mihael Fraj, strijelac 19 pogodaka ove sezone u Župiler ligi, jedan manje od Deniza Undava iz Uniona.

U redovima aktuelnog šampiona Belgije sve se vrti oko mladog veziste Šarlsa de Ketelera (20), kome predviđaju blistavu karijeru. On bi na ljeto mogao da bude jedna od zvijezda prijelaznog roka i da pojača neki od vodećih klubova iz „liga petica“.

Trenerove kritike

Nekadašnji trener obje ekipe - Henk Huvart, kritikovao je jednog od najiskusnijih igrača Antverpena Radžu Naingolana. Nekadašnji vezista Rome i Intera je ove sezone odigrao 26 mečeva u svim takmičenjima i zabilježio po tri gola i asistencije.

- Naingolan je otrov za trenera. Sjajan fudbaler, ali teško je raditi sa nekim ko je takav. Da li ste vidjeli kako se kretao po terenu tokom tog drugog gola Mehelena prošlog vikenda? Amater se ne ponaša tako. Ako Naingolan ne radi svoj posao, mora da trpi posljedice. Ako mu trener progleda kroz prste, onda će i neko drugi tako da se ponaša. Tim Antverpa je dovoljno raznovrsan da može da igra i bez Naingolana, kazao je Huvart.

Dobra vijest za oba današnja rivala su rezultati viđeni u subotu. Kiksnuli su i lider Union i četvrtoplasirani Anderleht, osvojili su po bod u duelima sa Ojpenom i Levenom.

U prvom dijelu sezone, krajem oktobra prošle godine, bilo je 1:1 u Antverpenu. Klub Briž je do boda stigao sa igračem više u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Brendon Mešele zatresao mrežu domaćina. Na četiri od prethodnih šest međusobnih utakmica dolazio je tip 2-3 gola.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.70. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.