ZVANIČNO

Kamerunci imenovali novog selektora: Legenda na klupi reprezentacije

Rigobert Song nasijedio Tonija Konseisaa

Song: Bivši kapiten Kameruna. AGENCIJE

A. V.

1.3.2022

Bivši kapiten reprezentacije Rigobert Song imenovan je u utorak za novog selektora Kameruna umjesto Tonija Konseisaa (Conceico) samo tri sedkmice prije ključnog meča doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022.

Song je upisao 137 nastupa za Kamerun tokom međunarodne karijere koja je trajala gotovo 17 godina, takmičeći se na četiri Svjetska prvenstva i osam završnica Afričkog kupa nacija.

Igrao je klupski fudbal u Engleskoj u Liverpulu i Vest Hemu, a također je bio u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji i Turskoj.

Ovaj 45-godišnjak je bio trener u kamerunskoj reprezentaciji do 23 godine.

Konseisao je prošlog mjeseca doveo Kamerun do trećeg mjesta u finalu Afričkog kupa nacija, no selektoru rođenom u Portugalu rečeno je da mu ugovor neće biti obnovljen.

- Nadolazeći zadaci za našu reprezentaciju zahtijevaju novu orijentaciju i svježi dah - rekao je predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza Samuel Eto (Eto'o).

Rigobert Song i njegov tim nemaju vremena za otvaranje šampanjca jer im je prvi veliki izazov za nekoliko sedmica. Kamerun ugošćuje Alžir u Juandeu 25. marta, a zatim igra uzvrat u Blidi 29. marta, a pobjednik tog dvoboja ide na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.