NIJE SE OGLAŠAVAO

Nakon što je proglašen izdajnikom, javila se bivša supruga Timoščuka: Odabrao si da uživaš u patnji vlastite djece

Anatoliju Timoščuku će biti ukinuta trenerska pro licenca i sve državne nagrade

Bivša Anatolijeva supruga osudila ponašanje Ukrajinca. Društvene mreže

M. K.

10.3.2022

Nekadašnji reprezentativac Ukrajine, Anatolij Timoščuk, smatra se jednom od najvećih izdajica u svojoj zemlji.

Podsjetimo, Timoščuk, koji je sa 144 nastupa rekorder u dresu Ukrajine, nakon ruske invazije na Ukrajinu ostao u Rusiji gdje radi kao pomoćni trener tamošnjeg velikana Zenita. Nije se ni oglašavao, pa ga je Fudbalski savez Ukrajine izbrisao iz historije ukrajinskog fudbala.

Osim toga bit će mu ukinuta trenerska pro licenca i sve državne nagrade.

Nedugo nakon te odluke javila mu se i bivša supruga, Nadija Navrotskaja koja je osudila njegov potez, a njenu poruku prenijeli su strani mediji.

- Vidi, ovo su sve naša ukrajinska djeca, isto kao i tvoja djeca. I svaki dan ih ubijaju ljudi kojima ti sada ližeš gu**u. Zajedno s njima, ubijaš ukrajinsku djecu. Doslovno to radiš svaki dan kada tamo u Rusiji jedeš u restoranima, plaćaš svećenike i kurve, kada kupuješ odjeću i točiš gorivo. Svaki dan plaćaš porez i tim novcem kupuju rakete koje ubijaju našu djecu, poručila je ogorčena Nadežda putem svog Facebook profila.

- Beskrajno si lagao svima oko sebe. Odabrao si da uživaš u patnji vlastite djece. Zar stvarno misliš da je to pošteno? Uostalom, možeš otići da radiš bilo gdje u svijetu. Zašto danas plaćaš ubistvo naše djece? Jednom si mi rekao da sam vještica, ali želim kao i svaka ukrajinska majka da ti i takvi kao ti sanjate ubijenu djecu svaki put kada zaspite, napisala je bivša Anatolijeva supruga.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.