KUP BIH

Miljanović: Idemo na pobjedu uprkos pozitivnom rezultatu

Trener Borca uoči revanša s Tuzla Cityjem

Subić i Miljanović. RAS SRBIJA

A. V.

15.3.2022

Bez obzira na trijumf u prvom meču, Borac u revanšu želi da pobijedi Tuzla City i da osigura prolazak u polufinale Kupa BiH, riječi su stratega Banjalučana Nemanje Miljanovića pred sutrašnji okršaj.

- Ovo će biti izuzetno zahtjeva i bitna utakmica za nas. Tuzla siti je jedna od najboljih ekipa u ligi, sa izuzetno kvalitetnim rosterom. Mislim da oni nemaju šta da izgube. Mi imamo pobjedu protiv njih na strani. Moramo da pokažemo maksimalan trud kako bi izborili prolaz u polufinale. Iza sebe imamo četiri utakmice u ovoj polusezoni i nismo doživjeli poraz. Tri trijumfa i jedan neriješen rezultat protiv izuzetno teških protivnika. Nadam se da ćemo sutra pokazati zrelost i znanje da odigramo na rezultat. Da bi došli do prolaza u narednu rundu moramo da damo sve od sebe - rekao je Miljanović, koji će na raspolaganju imati sve igrače osim Reljića, s tim da Cvijanović i Brkić nemaju pravo nastupa.

Optimističan pred utakmicu je i fudbaler tima iz Platonove Aleksandar Subić, koji je također pozvao  navijače da u što većem broju dođu na stadion.

– Tuzla City je izuzetno kvalitet tim sa dobrim igračima. Predvođeni su iskusnim stručnjakom i očekuje nas teška utakmica. Mi smo dobro trenirali i spremni smo za ovaj izazov. Imamo dobar niz, i dalje smo neporaženi u ovoj polusezoni u svim takmičenjima. Ovaj revanš iščekujemo u dobrom duhu i puni smo optimizma. Jedva čekamo da istrčimo na teren. Pozivam navijače da se odazovu u što većem broju, jer nam njihova podrška puno znači – dodao je bek Borca.

Susret između Borca i Tuzla Cityja igra se sutra na Gradskom stadionu u Banjoj Luci od 16 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.