KVALIFIKACIJE ZA SP

Meč u Libanonu prekinut: Sirijci gađani bocama

Sudac je upozorio kapitena domaće reprezentacije da će prekinuti utakmicu ako se takav incident ponovi. I ponovio se u 70. minuti.

Ratoborni navijači bili u glavnoj ulozi. Twitter

M. K.

24.3.2022

Utakmica azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između Libanona i Sirije prekinuta je u 70. minuti pri vodstvu gostiju 0:3 zbog nereda koje po započeli domaći navijači, javljaju strani mediji.

Libanonci su prvo s tribina predmetom pogodili igrača Sirije pri izvođenju kornera, a potom su, prema izvještajima s terena, i plastičnim bocama počeli gađati gostujuće navijače i igrače, prenio je SK.hr.

Činili su to i tokom pauze između dvaju poluvremena, zbog čega je početak drugog dijela kasnio, te je sudac upozorio kapitena domaće reprezentacije da će prekinuti utakmicu ako se takav incident ponovi. I ponovio se u 70. minuti.

Utakmica je nakon gotovo sat vremena pauze nastavljena i to bez prisustva publike, a Sirija je do kraja zadržala vodstvo 0:3 i došla do svoje prve pobjede u završnoj rundi grupi kvalifikacija.

Sirija je peta u grupi s pet bodova, a Libanon je ovim porazom ostao četvrti sa šest bodova i izgubio svaku šansu za hvatanjem trećeg mjesta i ulaska u play-off za SP.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.