TVRDE SIRIJSKI MEDIJI

Izrael ispalio projektile na grad Homs: Povrijeđena tri civila

Od početka sukoba u Siriji 2011. godine, Izrael je pokrenuo stotine zračnih napada, uglavnom ciljajući na snage koje podupiru Iran i Hezbolah

Ispaljeni projektili. Twitter (Fotografija ne prikazuje događaj iz teksta)

A. O.

29.4.2023

Tri civila povrijeđena su u izraelskom raketnom napadu, koji se dogodio sinoć u blizini Homsa u centralnoj Siriji.

Izraelski neprijatelj izveo je zračni napad s nekoliko projektila koji su dolazili iz smjera sjevernog Libanona, gađajući nekoliko položaja u blizini grada Homsa, piše službena agencija SANA.

Troje civila je povrijeđeno, civilna benzinska pumpa se zapalila, a izgorjelo je više spremnika goriva i kamiona, dodala je agencija, dodajući da je sirijska protivzračna odbrana presrela neke od projektila.

Prema Sirijskom opservatoriju za ljudska prava (OSDH), organizaciji sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu i širokom mrežom izvora unutar Sirije, "izraelski projektili uništili su skladište streljiva na vojnom aerodromu Daba, koje je pripadalo libanonskom Hezbolahu". Bez izvještaja o žrtvama, OSDH je izvijestio o "snažnim eksplozijama" i požarima.

Od početka sukoba u Siriji 2011. godine, Izrael je pokrenuo stotine zračnih napada, uglavnom ciljajući na snage koje podupiru Iran i Hezbolah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.