LIGA PRVAKA

Blaž Slišković za "Avaz": Liverpul neće izgubiti u Lisabonu

Ne dopada mi se kako trener Atletiko Madrida vidi nogomet i na koji način dolazi do rezultata, rekao je Baka

Blaž Slišković i Safet Sušić. Arhiva

Piše: G. Šumar

5.4.2022

Naš fudbalski stručnjak Blaž Slišković u večerašnjim (21 sat) prvim utakmicama četvrtfinala Lige prvaka tipuje na Liverpul, koji gostuje Benfici u Lisabonu, te Mančester siti.


Englezi su favoriti

- Iskreno, kao prvo navijač Liverpula, vjerujem da će "Crveni" proći dobro i u Lisabonu. Šta to znači? Da neće izgubiti utakmicu ili čak i pobijediti, rekao je popularni Baka za "Dnevni avaz" i dodao:

- U oba susreta Liverpul je favorit, iako Benfika ima dosta brzih i kvalitetnih igrača. S tim Portugalcima nikada se ne zna. Igrali su oni i s favoritima, pa su prolazili dalje...

Kada je u pitanju duel Mančester siti - Atletiko Madrid, prvo ističe da mu se, kako kaže, općenito ne sviđa kako igraju „Jorgandžije“.

- Ne dopada mi se kako njihov trener (Diego Simeone – op. a.) vidi nogomet i na koji način dolazi do rezultata. Neosporno je da ima rezultate, ali to se meni baš – hajmo reći, kao ljubitelju nogometa, ne sviđa.

S druge strane, Mančester siti ima neku prepoznatljivu igru i bez obzira što će to biti tvrda i teška utakmica, Englezi su favoriti - analizira Slišković.

Blaž Slišković. Arhiva

Njemačka mašina

U razgovoru s nekadašnjim legendarnim nogometašem Veleža, Hajduka, Olimpik Marseja, Peskare, Lensa, Rena... koji je igračku karijeru završio u Zrinjskom, saznali smo da još nema nekog svog favorita za osvajanje Lige prvaka.

- Još je rano govoriti o tome. Naprimjer, Real Madrid je protiv Pari Sen Žermena pokazao da se zna vratiti i iz najgorih situacija, a sada (sutra – op. a.) idu na Čelzi, koji je u dobroj formi, a također, „Plavci“ imaju kvalitetnu ekipu – mladu, poletnu, efikasnu... S druge strane, imamo iskusnu ekipu Reala, koja će sigurno pokušati sve da ove godine dođe do finala. A tamo je onda sve moguće - konstatira naš fudbalski stručnjak.

Rezultat prve utakmice Čelzi – Real, kao i revanša, kako kaže, zaista je neizvjestan.

- Real zna igrati te utakmice zato što ima niz iskusnih igrača – od Luke Modrća, Tonija Krosa (Kross), Karima Benzeme, do nekoliko igrača u odbrani. Oni u nogama imaju stotine ovakvih, važnih utakmica, što bi eventualno moglo presuditi, u odnosu na „mladost“ Čelzija. Ipak, ne treba zaboraviti ni to da je klub iz Londona prošle godine osvojio Ligu prvaka, a tim im se nije mnogo promijenio - podsjeća Slišković, koji u duelu Viljareal – Bajern Minhen prednost daje Nijemcima.

- Bez obzira što Viljareal ima iskusnu ekipu i kvalitetnog trenera (Unai Emery) – znaju dobro odigrati važne utakmice, Bajern je njemačka mašina koja će proći dalje.

Čeka novi angažman

Slišković je od 15. aprila prošle godine, kada je napustio klupu Željezničara, bez trenerskog angažmana.

- Što se tiče toga, nema ništa novo. Vidjet ćemo - rekao je Baka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.