SVJETSKO PRVENSTVO 2022

Vaha Halilhodžić dobio neočekivanu podršku

Dobio je od predsjednika Fudbalskog saveza Nigerije Amajua Pinika

Vahid Halilhodžić. Arhiv

Piše: G. Š.

15.4.2022

Našem proslavljenom fudbalskom stručnjaku i aktuelnom selektoru reprezentacije Maroka Vahidu Halilhodžiću stigla je neočekivana podrška. Dobio je od predsjednika Fudbalskog saveza Nigerije Amajua Pinika (Pinnick). U borbi nezadovoljnih zvijezda koje su odbile odazvati se na poziv za baražu za SP 2022. protiv DR Konga, Pinik ima vrlo jasan stav, iako u Fudbalskom savezu Nigerije čak razmišljanju 'žrtvovati' Halilhodžića nakon izborenog Mundijala 2022. da bi se nezadovoljnici poput Hakima Ziješa (Ziyech) i Nusair Mazraui (Noussair Mazraoui) vratili pod okrilje reprezentacije.

- Gdje je Ziješ nakon što se Maroko plasirao na Svjetsko prvenstvo? Momak kaže da je veći od svoje države. Pa Kantona (Cantona) i Žinola (Ginola) su 1998. govorili kako je Francuska bez njih ništa i što se dogodilo? Osvojili su Svjetsko prvenstvo. Niko nije neophodan, rekao je Pinika.

Inače, situaciju oko Vahe nedavno je pokušao smiriti predsjednik Fudbalskog saveza Maroka Fouzi Lekja (Lekjaa) koji je rekao da Halilhodžić ostaje na selektorskoj klupi, ali da vrata reprezentacije igračima nisu zatvorena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.