PARIŠKA PROSLAVA TITULE

Verati: Ne razumijem naše navijače

Tim golom Parižani su došli na korak do osiguravanja nove, desete titule francuskog prvaka, a navijači su igračima okrenuti leđa

"Ultrasi" su najavili da posljednjih 15 minuta neće biti na stadionu kako bi s igračima proslavili naslov prvaka. Društvene mreže

G. Š.

24.4.2022

Najvatreniji navijači PSG-a "Collectif Ultras" izašli su sinoć s Parka prinčeva između 70. i 75. minute utakmice francuskog prvenstva protiv Lensa, nakon što je Lionel Mesi (Messi) postigao pogodak za 1:0. Tim golom Parižani su došli na korak do osiguravanja nove, desete titule francuskog prvaka, a navijači su igračima okrenuti leđa.

"Ultrasi" su najavili da posljednjih 15 minuta neće biti na stadionu kako bi s igračima proslavili naslov prvaka. Čin je to protesta, dio onih istih navijačkih nemira u Parizu koji traju već nekoliko sedmica. A počeli su u trenutku kad je PSG ispao od Reala u Ligi prvaka. Poraz je to kojeg navijači PSG-a neće tako lako zaboraviti.

Zbog toga je izgledala malo čudno proslava titule. Na tribinama Parka prinčeva čula se samo pjesma stotinjak navijača Lensa, iako je većina kapaciteta stadiona ostala puna, nije se čula galama "Ultrasa" koji su se preselili u krug stadiona, ali izvan tribina. Pjesme, rakete i ostala pirotehnička dostignuća ispaljivani su s parkirališta.


- Ne razumijem naše navijače. Nogomet je igra u kojoj se pobjeđuje i gubi, a mi uvijek idemo na pobjedu. Oni su razočarani zbog ispadanja od Reala, ali moramo se jednom okrenuti dalje - rekao je Marko Verati (Marco Verratti) nakon utakmice, a njegov saigrač Markinjos (Marquinhos) je dodao:

- Pa ovo je ipak naša titula! Gdje su sada navijači? Nema ih. Ova je atmosfera sramotna. Fudbal je strast, kako naša, tako i njihova, trebamo zajedno uživati.

"Ultrasi" su najavili da će se titula na stadionu slaviti nakon posljednjeg kola kada na Park prinčeva dolazi Metz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.