EURO WU-17

Lana Radulović: Evropsko prvenstvo nije tu samo zbog nas

Ovo će biti sigurna sam jedna velika odskočna daska za sve nas, ali i privilegija kojom se ne može svako pohvaliti, rekla je zamjenica kapitenke naše kadetske reprezentacije

Lana Radulović. NSBiH

Piše: G. Š.

24.4.2022

Vezna igračica bijeljinskog Radnika Lana Radulović zamjenica je kapitenke i jedna od najvažnijih karika u ženskoj U-17 reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Talentovana fudbalerka živi svoj san i sa nestrpljenjem očekuje početak takmičenja:

Veliko takmičenje


- Priznat ću da sam oduvijek, kad je reprezentacija u pitanju maštala da zajedno sa mojim timom nastupam na ovako velikom takmičenju, rekla je Lana Radulović, te dodala:

- Ovo će biti sigurna sam jedna velika odskočna daska za sve nas, ali i privilegija kojom se ne može svako pohvaliti. Meni je čast braniti boje naše države na Evropskom prvenstvu i jedva čekam da istrčimo na teren.

Raduje je činjenica da se već sada mnogo više priča o ženskom fudbalu nego ranije.

- Nadam se da će to još više postati viralno tokom samog Evropskog prvenstva. Svi mi koji smo dio ovoga ulažemo mnogo truda i sigurna sam da će Euro 2022. naš entuzijazam još više približiti javnosti i povećati interes za ženskim fudbalom, rekla je Lana.


Maksimalno zalaganje

Obećala je maksimalno zalaganje na turniru.

- Očekujem da ćemo svojim zajedništvom i timskom duhom razveseliti sve ljubitelje naše reprezentacije. Obećavam da ćemo ostaviti srce na terenu. Dođite, uživajte i budete nam podrška u stvaranju dobrih rezultata. Evropsko prvenstvo nije tu samo zbog nas, već je tu da svi doživimo nove i lijepe trenutke ženskog fudbala - zaključila je zamjenica kapitenke naše kadetske reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.