PECARA

Predstavljen novi trener Širokog Brijega: Dolazim u ekipu koja je „potonula"

Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi, rekao je novi šef struke Širokobriježana

Ivica Barbarić. NK Široki Brijeg

Piše: G. Š.

25.4.2022

Na službenom predstavljanju za novog šefa stručnog štaba Širokog Brijega Ivica Barbarić nije krio zadovoljstvom povratkom na Pecaru. Ovo mu je četvrti dolazak na klupu Širokog Brijega s kojim je u sezoni 2005/2006 pokorio ligu i donio drugi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Dobro poznajem klub i navijače

- Ovdje sam proveo dosta lijepoga vremena, rekao je Barbarić i dodao:

- Dobro poznajem klub i navijače. Istina, sada je specifična situacija, nalazimo se u negativnoj putanji, ali zato sam i došao. Stečeno iskustvo pokušat ću iskoristiti na najbolji način i vratiti Široki Brijeg na pravi kolosijek.

Posebno je naglasio kako se igrači moraju znati nositi s opravdanim kritikama, raditi na poboljšanju svoje igre i tako ponovno osjetiti „radost nogometa“.

- Izloženi smo kritikama i moramo se s time nositi. Povjerenje navijača možemo vratiti samo svojom izvedbom na terenu. Igrači moraju znati kako je teren jedino mjerilo koje nam može vratiti samopouzdanje kako bi cijelu situaciju u klubu i oko kluba usmjerili u pozitivnom smjeru. To možemo kroz marljiv svakodnevni rad na treningu, istakao je.

Novi se trener osvrnuo i na važnost svih svih segmenata kluba koji su potrebni za uspješan rad i rezultate.

- Za uspjeh u nogometu je jako važan angažman svih segmenata u klubu, uprave, igrača, trenera i navijača koji moraju imati neku sinergiju. Posebno je važno imati zajedništvo u teškim trenucima kada su rezultati lošiji i kada je klub izložen kritikama. Isto tako, kada su dobri rezultati, treba biti ponizan i skroman u svakom trenutku, poručio je Barbarić.

Ne dolazim s čarobnim štapićem

Kompaktnost svih u klubu i marljiv rad na terenu, kako je dodao, jedini su put do srca navijača čija je podrška i te kako bitna u ovakvim trenutcima.

- Ne dolazim s čarobnim štapićem. Ne trebamo se lagati, dolazim u ekipu koja je „potonula“. Puno je lakše i ugodnije raditi u pozitivnom ozračju, ali situacija je takva kakva jest. Ipak, ne zanimaju me nikakvi alibiji, moramo raditi u ovim uvjetima. Teren će biti jedino mjerilo svima nama, zaključio je.

Službeni debi na klupi Širokog Brijega Barbarić će imati u petak protiv Zrinjskog.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.