UOČI DUELA SA SARAJEVOM

Barbarić: Lakše nam je nakon pobjede protiv Veleža

Širokobriježani su trenutno četvrti s bodom manje od trećeplasiranog bordo tima

Barbarić: Sarajevo je kvalitetna ekipa. Fena

FENA

28.4.2023

Nakon niza loših rezultata NK Široki Brijeg u prošlom je kolu pobijedio Velež 1:0, što će Širokobriježanima zasigurno podići samopouzdanje uoči odlučujućih utakmica za izlazak u Evropu.

Široki Brijeg trenutno je četvrti na tabeli s bodom manje od trećeg Sarajeva, a upravo će se ova dva kluba sastati u prvom susretu 29. kola Premijer lige BiH u subotu u Sarajevu.

- Mi igramo protiv Sarajeva, a oni su jako kvalitetna ekipai to su pokazali u proteklih nekoliko utakmica. Očekuju nas sigurno u jednom dobrom raspoloženju. Međutim, sve to za nas može biti samo jedan dodatni motiv i vjerujem da možemo odigrati kvalitetnu utakmicu – kazao je trener Širokog Brijega Ivica Barbarić.

Osvrnuo se na svoj igrački kadar i probleme s virozom i povredama kod nekoliko igrača. S druge strane, u igrački kadar vraća se Ilija Mašić koji je zbog kartona propustio utakmicu protiv Veleža.

- Kuprešak nam je još uvijek pod virozom i Tomić ima nekih problema. Imamo par igrača s tim nekim sitnim problemima, ali tijekom ovog dana znat ćemo tko je sve potpuno spreman za ovaj derbi - rekao je trener Širokog.

Desni bočni igrač Ivan Pranjić naglasio je kako je pobjeda u prošlom kolu dodatno povećala samopouzdanje kod igrača.

- Spremni smo za derbi protiv Sarajeva i znamo koliko nam ova utakmica znači. Sarajevo je jako kvalitetna ekipa koja je u dobroj formi. Mi moramo biti koncentrirani i fokusirani od prve minute i tražiti pozitivan ishod u ovom derbiju – kazao je Pranjić.

Iza nogometaša Širokog Brijega niz je teških utakmica, a nakon Sarajeva Barabarićeva će ekipa u preostala četiri kola imati nešto lakši raspored jer igra protiv ekipa iz donjeg dijela ljestvice.

- Lakše nam je nakon pobjede protiv Veleža i ugodnije je pripremati se za nove izazove koji slijede. Izgubili smo utakmice protiv Borca i Željezničara u kojima smo sasvim korektno odigrali. Prvo taj poraz od Borca na jako neugodan način i nakon toga Željezničar protiv kojeg smo imali svoje dobre prilike koje nismo uspjeli realizirati. 

Međutim, nogomet je takav sport u kojem možeš biti bolji u određenim dijelovima, ali ne mora značiti da ćeš na kraju uspjeti slaviti pobjedu. Ova treća utakmica protiv Veleža je bila jako teška, ali uspjeli smo pobijediti. Bilo je jako malo vremena za pripremu ove utakmice protiv Sarajeva. Sarajevo ima jako dobre igrače, ali mi moramo biti maksimalno koncentrirani i raditi kako bismo ostvarili povoljan rezultat – zaključio je Barbarić.

Utakmica Sarajevo – Široki Brijeg igra u subotu od 20:30 sati.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.