FENOMENALNA FORMA

Hladan kao špricer: Pogledajte majstorski gol Benzeme protiv Mančester sitija

Popularnom "panenkom" je matirao sjajnog Sitijevog golmana Edersona

Benzema: Panenkom savladao Edersona. Twitter

E. Ć.

27.4.2022

Napadač Real Madrida Karim Benzema igra najbolju sezonu u svojoj karijeri. Imao je francuski reprezentativac u prošlosti padova i uspona, ali ove sezone igra nevjerovatno, zbog čega ga mnogi vide kao jednog od glavnih kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Benzema je sinoć u prvom meču polufinala Lige prvaka protiv Mančester sitija (4:3) postigao dva gola za Real i tako ostavio "Kraljeve" u igri za prolaz u još jedno veliko finale.

Naročito je oduševio potezom u 82. minuti, kada je odlučio popularnom "panenkom" matirati sjajnog Sitijevog golmana Edersona. Da stvar bude bolja, Benzema je samo šest dana ranije u utakmici španskog prvenstva protiv Osasune promašio dva penala, odbranio mu ih je golman Serhio Herera (Sergio Herrera).




Benzema je bio strijelac pogotka u 33. minuti, a gol za Real sinoć je postigao i Vinisijus Žunior (Vinicius Junior). Za Mančester siti su pogađali Kevin De Brujne (De Bruyne), Gabriel Žesus (Jesus), Fil Foden (Phil) i Bernardo Silva.

Revanš meč igra se narednu srijedu na Santiago Bernabeu, dok se u drugom polufinalnom paru sastaju Liverpul i Viljareal.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.