DIRLJIVO IZNENAĐENJE

Pogledajte kako su igrači Bolonje rasplakali Mihajlovića: Serenada ispred bolnice

Rasplakat ćete me, rekao je Mihajlović, prije nego što je uspio i da se našali sa igračima

Mihajlović na bolničkom prozoru. Agencije

G. Š.

28.4.2022

Prošli put kada je Siniša Mihajlović bolovao Bolonja se borila za opstanak. Ovoga puta je možda odlučila šampionsku trku. Nije je naravno ona ni vodila, ali je sinoćnom pobjedom nad Interom otvorila Milanu put do skudeta. A onda je cijela ekipa izabrala neuobičajeno mjesto da proslavi - ispred bolničke sobe Sinše Mihajlovića.


Duksericom prekrio lice i sakrio suze

Šef stručnog štaba italijanskog prvoligaša bio je vidno ganut ovakvim potezom, ali i serenadom koju su mu pjevali. Onu već ustaljenu u fudbalskom svijetu: “Sini on fire”, po uzoru na neke ranije heroje. Nijedan doduše nije trpio koliko i Mihajlović.

- Rasplakat ćete me, rekao je Mihajlović, prije nego što je uspio i da se našali sa igračima, koji su mu i ranije priređivali slične scene.

U septembra 2019. su se prvi put okupili ispred "Sant’Orsola" bolnice... Ovog puta ispred Seranjoli odeljenja gdje se Mihajlović bori sa leukemijom.

- Prošli put, poslije pobjede nad Brešom, došli ste samo da biste oprali savjest. Ovog puta ste zaslužili, šaljivo je odgovarao Mihajlović prije no što je emotivno dodao:

- Podmladili ste me 10 godina. Volim vas.

Tada je duksericom prekrio lice i sakrio suze.


Gledao meč s Interom

Inače, odmah poslije pobjede nad Interom, pomoćni treneri Emilio De Leao otkrio je da je Mihajlović meč posmatrao iz bolničke sobe, da je svo vrijeme bio na vezi sa svojim stručnim štabom, te da se još prije početka preko video poziva obratio i ekipi.

- Čestitao im je i priznao koliko mu je zaista bilo stalo do ovog rezultata. Nisu nam se dopale neke špekulacije o tome kako ćemo da pristupimo ovog meču. Tako da trener nije dozvolio nikakavo neprofesionalno ponašanje. Niko ne bi smio ni da se usudi da o tome raspravlja.

Reakcija je stigla.

- I prije meča smo jedan drugom rekli da želimo da našeg šefa učinimo sretnim i da želimo da se borimo za njega. Bio je mnogo ponosan, zadovoljan, dirnut, završio je De Leao.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.