VELIKI ČOVJEK

Muhamed Ibrahimbegović Fišer za "Avaz": Osim me primio kao svoje dijete

Sjećam se kada sam jednom kao dijete slušao uživo radio prijenos Mirka Kamenjaševića i njegove famozne rečenice: "Vi slušajte muziku, dok Osim otima loptu"

Muhamed Ibrahimbegović Fišer i Ivica Osim. Avaz

Piše: S. S.

1.5.2022

Legendarni nogometaš i nogometni trener Ivica Osim napustio nas je danas u 81. godini. 

Nogometnu karijeru ostvario jer igrajući za nogometne klubove Željezničar, Zwolle, Strasbourg, Sedan i Valenciennes. Nastupao je za jugoslavensku nogometnu reprezentaciju, a kao trener se proslavio na klupi Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panathinaikosa, Sturma, JEF Uniteda i Japana. 


Od njega se opraštaju brojni sportski radnici, fudbalski klubovi, navijači, prijatelji....

Legenda banjalučkog Borca, Muhamed Ibrahimbegović Fišer je za portal "Avaza" rekao da ga je zatekla ova vijest i da je Osim prije svega bio veliki čovjek.

- Zatekla me ova tužna vijest o smrti Ivice Osima. On je prije svega bio veliki čovjek koji nije znao mrziti, a bio je i veliki fudbaler i trener. Ja sam odrastao uz njegove utakmice.


Sjećam se kada sam jednom kao dijete slušao uživo radio prijenos Mirka Kamenjaševića i njegove famozne rečenice: "Vi slušajte muziku, dok Osim otima loptu".

Kada sam 1980. godine došao u Sarajevo da služim vojni rok, primio me kao svoje dijete da treniram sam FK Željezničarom. Dosta godine poslije, nastavili smo sarađivati kroz sport - rekao je Fišer za "Avaz". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.