DERBI U MOSTARU

Darko Maletić za "Avaz": I Zrinjski i Velež su bez pritiska, očekujem odličan derbi

Ova utakmica 30. kola Premijer lige BiH neće imati bodovnu važnost

Maletić je nekad branio boje Veleža. FACEBOOK

Piše: M. K.

10.5.2022

Bh. premijerligaši Zrinjski i Velež večeras (20) će na stadionu Pod Bijelim brijegom odmjeriti snage u najvećem hercegovačkom derbiju

Ova utakmica 30. kola Premijer lige BiH neće imati bodovnu važnost.

Podsjećanja radi, Velež će evropsku scenu tražiti preko Kupa gdje ih u finalu čeka Sarajevo, dok je Zrinjski već osigurao naslov prvaka.

Prevelika razlika

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i ofanzivni veznjak Veleža, Darko Maletić, za portal "Avaza" otkrio je svoja očekivanja od večerašnjeg derbija.

- Pa, iako derbi nema neku rezultatsku važnost ipak je derbi. Bez obzira na sve obje ekipe će željeti pobjedu. Ja lično očekujem odličnu utakmicu jer obje ekipe teže pas igri i nadigravanju, a još kako nema rezultatskog značaja nadam se da neće biti nekog grča u samoj igri i nadam se Veležovoj pobjedi, rekao nam je Darko, koji je osim Veleža niz sezona nastupao i za Partizan, Borac, Celje, Rapid.. .

Bodovna razlika na tabeli je, smatra, Maletić, prevelika.

- Bodovna razlika je sigurno prevelika. Po meni su dva razloga za to. Prvi - Veležovo igranje u Evropi koje se osjetilo na početku sezone gdje su prosuli dosta bodova zbog toga, a drugi razlog je bila utakmica sa Borcem i sve što se događalo poslije toga, naglašava Darko.

Razlozi pada forme

- Oduzeta tri boda i šest - sedam utakmica bez publike razlog su za pravljenje te ključne razlike koja je poslije bila nedostižna. Velež se poslije orijentisao na Kup i tu traži izlaz u Evropu, dodao je.

- Moram da pohvalim Velež i trenera Dudića jer, iako je prvenstvo faktički gotovo za njih, igraju maksimalno pošteno i idu na pobjedu svaku utakmicu što je pravi primjer kako se treba odnositi prema svakom protivniku, zaključio je Maletić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.