PRINC RIMA

Toti: Poznajemo Ibrahimovićev karakter, on nikada ne želi odustati

Za mene je to izbor srca, svako drugi bi izabrao da ostane zbog velike količine novca, rekao je Toti o odluci Kilijana Mbapea da ostane u PSG-u

Franćesko Toti. Arhiva

G. Š.

18.6.2022

Franćesko Toti više nema nikakvu funkciju u Romi, ali djeluje kao da je u potpunosti zadovoljan klimom oko kluba u kojem ima status žive legende. Princ Rima je uvijek napominjao da su ekipi potrebni istinski šampioni ukoliko želi da dođe do velikog rezultata, a jedan takavje i srbijanski veznjka Nemanja Matić, koji bi mogao da bude jedan od kljičnih igrača za ekipu Žozea Murinja u narodnoj sezoni. Kako za sam teren, tako i za svlačionicu.

Povratak Lukakua

- Matić je dokazao svoju vrijednost u Evropi, u sjajnim timovima. Da biste došli u Romu potreban vam je pravi mentalitet, a da biste ostvarili rezultate potrebni su vam odlični igrači. Roma prije svega želi da se vrati u Ligu šampiona. Da biste pobjeđivali, potrebni su vam šampioni, rekao je Toti za "Sky Sports".

Pojačaju se i drugi konkurentni za najviši plasman. Inter želi da vrati Romelua Lukakua, koji je u Čelzi otišao kao najbolji napadač Serije A, ali je imao lošu sezonu u Premijer ligi.

- Nisam to očekivao, mislio sam da će izabrati neki drugi klub, ali on želi da se vrati tamo gdje je bio dobar. Ako želi da se vrati u Inter to bi zaista bilo dobro, osvojio je titulu i želi ponovo da pobjeđuije. Bio bi to dobar izbor, želim mu dobrodošlicu u Inter. Simone Iznagi će biti sretan ukoliko na raspolaganju bude imao izuzetnog igrača - smatra Toti.

Također, govorio i o odluci Kilijana Mbapea da ostane u Pari Sen Žeremenu, uprkos ponudi Real Madrida.

- Za mene je to izbor srca, svako drugi bi izabrao da ostane zbog velike količine novca. On mora da bude karakterisan i zaštićen kao veliki šampion - istakla je legenda Rimljana.


Benzema je zaslužio Zlatnu loptu

Toti smatra da će biti apsolutno zasluženo ako Karim Benzema uzme Zlatnu loptu, a vjeruje i da će se Mančester siti sa Halandom boriti za titulu Lige šampiona, a onda se okrenuo Zlatanu Ibrahimoviću i njegovoj povredi koljena zbog koje se priča i okončanju karijere.

- Poznajemo Ibrahimovićev karakter, on nikada ne želi odustati. Svaki izbor koji bude napravio sigurno neće biti pogreašan, sačekajmo da vidimo kako će koljeno reagovati u ovih pet-šest mjeseci - zaključio je Toti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.