ZAVRŠENA SAGA

Predsjednik PSG-a sačekao da se spusti prašina, pa otkrio pozadinu sapunice o Mbapeu i Realu

Kelaifi je rekao je kako je prošlog ljeta odbio 180 miliona eura Real Madrida za napadača

Al-Kelaifi i Mbape. AGENCIJE

M. K.

21.6.2022

Predsjednik PSG-a Naser Al-Kelaifi (Nasser Al-Khelaifi) odlučio da je otkrije neke detalje oko sapunice koja se stvorila u slučaju Kiljana Mbapea (Kylian MBappe) i njegovog prelaska u Real Madrid.

Kelaifi je rekao je kako je prošlog ljeta odbio 180 miliona eura Real Madrida za napadača.

- Odbio sam jer sam znao da Kilijan želi ostati u PSG-u. Dobro ga poznajem, kao i njegovu porodicu. Oni ne bi otišli zbog novca, izjavio je Al-Kelaifi za "Marcu".

- Odlučio je igrati za ovaj klub, grad i zemlju te učestvovati u ovom sportskom projektu. Razmišlja samo o igranju i pobjeđivanju, dodao je prvi čovjek pariškog kluba, istaknuvši da ni u jednom trenutku nije razgovarao sa Zinedinom Zidanom (Zinedine Zidane) o preuzimanju PSG-a, s obzirom na to da je odlazak Maurisija Poketina (Mauricio Pochettino) praktički siguran.


Dotaknuo se i predsjednika La Lige Javijera Tebasa (Javier Tebas), koji je više puta napao francuskog prvaka zbog toga što Mbape nije došao u Real.

- Sve što radimo, radimo zato što možemo. Ne komentiramo druge lige, klubove i organizacije. Ne pametujemo drugima niti ćemo dopustiti da drugi pametuju nama. Nastavit ćemo raditi na svojem projektu, poručio je Al-Kelaifi te dodao kako je projekt Superlige mrtav.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.