BH. INTERNACIONALCI

Fudbaler Mure Amar Beganović za "Avaz": Igračima Slobode skidam kapu za ono što su uradili, uslovi u Sloveniji su odlični

U Sloveniji se igra dosta brže, dosta više aktivne igre i bez puno prekida. Što je razlika u odnosu na bh ligu, kaže Beganović

Beganović je od januara u dresu Mure. NK MURA

Piše: M. K.

2.7.2022

Potencijalni A-reprezentativac naše zemlje i igrač koji je prošao sve omladinske selekcije BiH, Amar Beganović, početkom ove godine dres Slobode, u kojoj je ponikao, zamijenio je dresom slovenačke Mure.

Za portal "Avaza" Beganović nam je prenio utiske iz slovenačke Prve lige, govorio je o Muri, uporedio bh. i slovenačko prvenstvo, te najavio duel Mure koji ih čeka Konferencijskoj ligi.

- U Sloveniji se igra dosta brže, dosta više aktivne igre i bez puno prekida. Što je razlika u odnosu na bh ligu, svakako da i infrastruktura igra veliki ulogu. Iskreno se nadam da će se promijeniti i u našem fudbalu, dobar teren treba da bude osnova, a onda sve ostalo. Ovdje su dosta posvećeni i detaljima i dobrom radu, od treninga sve kreće, kaže Beganović na početku.

U kontaktu s Tuzlacima

Kaže da je ostao u kontaktu sa nekim od saigrača iz Slobode.

- U kontaktu sam ostao sa većinom bivših saigrača. Neki su otišli, neki su ostali. Razgovarao sam sa njima, a i pratio sam situaciju. Drugi dio polusezone nije izgledao najbolje, ali ja tim momcima svakako skidam kapu za sve što su uradili, ono što je najbitnije Sloboda je ostala u ligi. Iskreno se nadam da će i sunce zasijati iznad Tušnja i da će doći puno bolji dani, svakako da to navijači i grad Tuzla zaslužuju, kaže Amar.

O ambicijama novog kluba Mure kaže:

- Ambicije Mure su kao i svake sezone visoke, primarni cilj je novi izlazak u Evropu, ali svakako ako nam se otvori za nešto više da ćemo pokušati iskoristiti, ističe Amar, koji je, kaže, zadovoljan statusom u klubu i jedva čeka evropske mečeve.


Protiv Moldavaca

- Zadovoljan sam, spremamo se za prvu evropsku utakmicu koja nas očekuje već u četvrtak protiv Sfintul Džordža iz Moldavije, fokus je svakako na prolazu u drugo pretkolo. Ubrzo nam i prvenstvo počinje, tako da već u početku imamo zgusnut raspored, ali mislim da smo se dobro spremili i da možemo odgovoriti zahtjevima koje trener i njegov stručni štab stave ispred nas, zaključio je Beganović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.