PREMIJER LIGA BIH

Remi na Grbavici

Rezultat se u drugom poluvremenu nije mijenjao

Sa večerašnjeg duela na Grbavici. FK Željezničar

Piše: G. Š.

16.7.2022

Željezničar i Leotar večeras su remizirali (1:1) na Grbavici, u okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. U 14. minuti bilježimo prvu veće uzbuđenje na meču. Šutirao je sa distance Marko Čubrilo, ali je golman Plavih Vedad Muftić odbranio.


Hladan tuš

U 20. minuti Grbavica je zaleđena. Todorović je pogodio mrežu domaćih za 0:1 i to iz slobodnog udarca i s kojeg je želio centrirati, ali je lopta završila u golu.

Samo četiri minuta kasnije majstorija Edin Cocalić za 1:1. Stoper domaćina je petom pogodio mrežu Trebinjaca, nakon centaršuta Semira Štilića i povratne lopte Dženisa Beganovića. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U 65. minuti Leotar ponovo prijetio. U prilici se našao Šaleta Kordić, no odbranio je Muftić. Sedam minuta kasnije svoj udarac sa distance je isprobao mladi fudbaler gostiju Dragan Matković, ali je pucao pravo u golmana domaćih. U 80. minuti Željezničar je konačno napravio pravu priliku, ali je golman Leotara Puletić zaustavio udarac Štilića. U 87. minuti dobar prodor po lijevoj strani napravio je Brazilac Santos, šutirao, a lopta je završila u autu. Samo minut kasnije Štilić se našao u izglednoj šansi, ali je opet golman Leotara izašao kao pobjednik.


Šansa Todorovića

Leotar je do pobjede mogao doći u 90. minuti. Odličnu priliku imao je Todorović koji je šutirao pokraj desne stative. Ubrzo je Leotar imao još jednu šansu, i to preko Paranosa, ali je odbranio Muftić. Uslijedio je kontranapad Želje, ali je Beća slabo reagovao pa iz svega nije bilo ni udarca.

Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Željezničar – Leotar 1:1 

Stadion Grbavica. Gledalaca oko 6.000. Sudija: Miloš Gigović (Bosanska Gradiška). Strijelci: 0:1 – Todorović (20.), 1:1 - Cocalić (24.). 

ŽELJEZNIČAR: Muftić, Vego, Cocalić, Kosorić, Šehić, Mekić (Beća), Hodžić (Hajdarević), Santos, Štilić, Subašić, Beganović (Haračić).

LEOTAR: Puletić, Milović, Đajić (Stanojević), Čubrilo (Milić), Matković, Đuderija (Karić), Cvetković, Pervan (Kordić), Perišić, Todorović, Aćimović (Paranos).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.