PRIJELAZNI ROK

Edinson Kavani nastavlja karijeru u Španiji

Kavani je prethodno već sarađivao sa Emerijem u Pari Sen Žermenu, tako da ga španski trener odlično poznaje.

Edinsonom Kavani. Arhiva

G. Š.

19.7.2022

Prošle sezone Viljareal je igrao polufinale Lige prvaka, ali je u Primeri završio tek na sedmom mjestu tako da će ove evropsku priču početi učešćem u plej-ofu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.


Igračka križaljka

Nije to takmičenje koje ispunjava ambicije Žute podmornice, pa je Unai Emeri riješen da promijeni nešto u svom timu kako bi ekipa bila konkurentnija na domaćoj sceni i izborila povratak makar u Ligu Evrope.

Čini se da je 50-godišnji strateg procijenio da je ekipi potrebno veće iskustvo. Kao slobodni igrači već su angažovani 39-godišnji golman Pepe Reina (Lacio) i pet godina mlađi napadač Hose Luis Morales (Levante), a po pisanju španskih medija sve je dogovoreno sa Edinsonom Kavanijem. Iskusni Urugvajac pristao je na ponuđene uslove, međutim, morat će da sačeka da dolaskom u Viljareal dok Pako Alkaser ne pronađe klub i olakša budžet za plate.

Bivši igrač Barcelone i Borusije Dortmund trenutno trenira van tima, čekajući dogovor Viljareala i Selte. Klub iz Viga želi da ga angažuje, ali na pozajmicu s mogućim otkupom sljedećeg ljeta, dok u Žutoj podmornici insistiraju na momentalnoj kupovini.

Lige petice

Videt ćemo koliko će se pregovori odužiti. Pisalo se da Kavani ima i ponudu Fenerbahčea, ali bi radije u Španiju. Dosad je igrao u tri od najjačih pet evropskih liga (italijanskoj, francuskoj i engleskoj). Bez kluba je od završetka prošle sezone, kada se rastao sa Mančester junajtedom.

Kavani je prethodno već sarađivao sa Emerijem u Pari Sen Žermenu, tako da ga španski trener odlično poznaje. Postizao je u to vrijeme golove kao na traci, te vjeruje Emeri da i u 36. godini Urugvajac može da doprinese rezultatima Viljareala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.