NEKADAŠNJI REPREZENTATIVAC

Bivši igrač Veleža Darko Maletić za "Avaz": Maltežani su ostavili sjajan dojam, Mostarci su napravili mnogo tehničkih grešaka

Jeste da su dali gol iz prekida, ali imaju jako opasne pojedince prema naprijed koji su stvarali puno problema ekipi Veleža, smatra Maletić

Maletić je trenutno na klupi Slobode iz Mrkonjić Grada. SRNA

Piše: M. K.

22.7.2022

Bh. premijerligaš Velež podbacio je u utakmici protiv sastava s Malte, ekipe Spartansa, te doživio neugodan domaći poraz rezultatom 0:1.

Ovaj rezultat s Grbavice daje solidnu prednost Maltežanima na njihovom terenu u revanšu sljedeće sedmice kada Mostarci putuju na Maltu gdje ih sigurno očekuje vrelina od preko 30 stepeni celzijusa i ogromna sparina koja bi mogla itekako da utiče na igru oba tima.

Nekadašnji reprezentativac BiH i igrač Veleža, Borca, Partizana, Zenita, Celja, Aktobea i niza evropskih klubova, a danas trener Slobode iz Mrkonjić Grada, Darko Maletić, za portal "Avaza" je istakao da je fasciniran dobrom igrom Maltežana.

- Ono što sam vidio je da ekipa s Malte izgleda jako dobro. Jeste da su dali gol iz prekida, ali imaju jako opasne pojedince prema naprijed koji su stvarali puno problema ekipi Veleža. Također zadnja linija djeluje dosta sigurno pogotovo u iznošenju lopte, tako da su generalno na mene ostavili jako dobar utisak, pohvalio je Maltežane ovaj perspektivni bh. stručnjak koji će uskoro postati vlasnik UEFA Pro licence.

Potom se osvrnuo na svoj bivši klub.

Velež je imao neke svoje šanse pogotovo onu u zadnjem minutu. Možda im je falilo malo bržeg protoka lopte. Imali su dosta tehničkih grešaka. Sigurno da neće nimalo biti lako u revanšu i da će se morati dobro potruditi da prođu u sljedeću rundu, ali ja vjerujem u ovu ekipu jer sigurno imaju kvalitet i želim im svu sreću u revanšu, rekao je Maletić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.