KONFERENCIJSKA LIGA

Husref Musemić za "Avaz": Velež ima težak zadatak na Malti

Maltežani su me baš prijatno iznenadili u prvoj utakmici. Jednostavno, djeluju kao prava, oz biljna ekipa, analizira naš fudbalski stručnjak

Musemić: Tuzla City je prije prve utakmice bio autsajder, ali.... Arhiva

Piše: G. Šumar

28.7.2022

Tri bh. premijerligaša – Tuzla City, Velež i Zrinjski, večeras igraju revanš mečeve drugog pretkola Konferencijske lige. “Plemići” će Pod Bijelim brijegom (21 sat) “braniti” pobjedu (1:0) iz Tirane, dok će Tuzlaci protiv favorizovanog AZ Alkmara na Grbavici (20.45 sati), kao i “Rođeni” kontra Hamrun Spartansa na Malti (20 sati), pokušati nadoknaditi minus iz prve utakmice (0:1).


Treće pretkolo

Tim povodom razgovarali smo sa našim fudbalskim stručnjakom Husrefom Musemićem.

- Zrinjski, svakako, ima nejveće šanse da se plasira u treće pretkolo, Tuzla City je prije prve utakmice bio autsajder, ali sada ima rezultat koji joj daje za pravo da se nada, dok je pred Veležom težak zadatak na Malti, rekao je Musemić za “Dnevni avaz” i dodao:

- Tuzlaci su napravili dobar rezultat u Alkmaru, bez obzira što je AZ – objektivno, bio veliki favorit, ali to ne znači da su to i u revanšu. S druge strane, Maltežani su me baš prijatno iznenadili u prvoj utakmici protiv Veleža. Odigrali su tu utakmicu baš dobro, kvalitetno, samouvjereno. Jednostavno, djeluju kao prava, ozbiljna ekipa.

Veležu će biti još teže na Malti, jer se utakmica igra na umjetnom podlozi – vještačka trava.

- Nisam znao za taj podatak... Kada sam bio na Malti sa Sarajevom nije bila umjetna podloga (Marsašlok 6:0 i 3:1 – op. a.). Teška, zaista teška situacija za Velež. Daj Bože da sve bude u najboljem redu – sigurno im želim da prođu, kao i svakom našem klubu. Želim da naš fudbal prezentuju što je moguće bolje, ali imate to što imate – na papiru, analizira Musemić.


Rođeni su večeras na popravnom ispitu na Malti. FK Velež

Zrinjski i Borac

Jedan od naših najboljih trenera konstatuje da je Zrinjski bio bolji protivnik u Tirani.

- Možda su trebali pobijediti i s većim rezultatom od 1:0 – imali su šansi za to, pa da budu još malo mirniji. Ali eto, mislim da će im i 1:0 iz Tirane biti dovoljno za prolaz.

Na pitanje kako ste Vi vidjeli ispadanje Borca od amatera s Farskih Ostrva, Musemić je odgovorio:

- Ah... Danas svako igra fudbal, trenira... Dosta država je napredovalo u fudbalu. Luksemburžani, Maltežani... nisu više fudbalski anonimusi. Međutim, i u prvoj utakmici Borac – B36 2:0 se moglo vidjeti da Frani nisu nimalo naivna ekipa.

 I u Modriči su imali dvije-tri dobre šanse, nije im dosuđen penal... Jednostavno, dešava se, iako je Borac otišao na Farska ostrva sa dobrim rezultatom. I to je još jedan pokazatelj da svakog protivnika moraš shvatiti ozbiljno, bez obzira na rezultat iz prve utakmice. Niko se ne smije potcijeniti, jer fudbal je – kako kažu, surov. Malo potcjenjivanje se kažnjava – zaključio je Musemić.

Borba za titulu

Analizirajući prva dva kola bh. elite, Musemić je istakao da su favoriti za titulu Zrinjski i Sarajevo.

- Odigrana su dva nepotpuna kola, ovi igraju, oni ne igraju. Igra se ovdje, igra se ondje... Malo je sve to nekako konfuzno, i zbog radova na terenima... Sarajevo i Zrinjski su jedine dvije ekipe koje mogu da se bore za titulu. Bar po onome što sam do sada vidio, odnosno što znam Zrinjski iz prethodne sezone, rekao je Husref Musemić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.