PRIJELAZNI ROK

Nova opcija za De Jonga i Barcelonu zove se Čelzi

U Čelziju bi, međutim, dobio priliku da se bori za trofej Premijer lige, kao i da nastupa u elitnom evropskom takmičenju, ali je dilema da li bi u mnogo jačoj konkurenciji imao veću minutažu nego na Kamp Nou

Frenki de Jong. Arhiva

G. Š.

1.8.2022

Dugo već traje natezanje na relaciji Barcelona - Frenki de Jong (Frenkie) - Mančester junajted, a u čitavu priču mogao bi da se umiješa i Čelzi. "Plavci" su, po pisanju katalonskog "Sporta", riješili da iskoriste veliku želju Barcelone da dovede Cezara Aspilikuetu (Cesar Azpilicueta) i Markosa Alonsa (Marcos), te da uz novac za pomenuti tandem traže i nizozemskog veznjaka.


Liga šampiona

Barcelona već ima dogovor sa Mančester junajtedom vrijedan fiksnih 75.000.000 eura, plus još potencijalnih 10.000.000 kroz bonuse, ali moguće je da bi poziv iz Londonda promijenio mnogo toga. Prije svega odluku De Jonga, koji uporno odbija transfer na Old Traford.

Svjestan je bivši fudbaler Ajaksa da s Junajtedom, bar u predstojećoj sezoni, neće imati priliku da igra na najvećoj sceni pošto se "Đavoli" nisu plasirali u Ligu šampiona, a kako u Barceloni ima garantovanih 20.000.000 eura godišnje, ne žuri mu s odlaskom.

U Čelziju bi, međutim, dobio priliku da se bori za trofej Premijer lige, kao i da nastupa u elitnom evropskom takmičenju, ali je dilema da li bi u mnogo jačoj konkurenciji imao veću minutažu nego na Kamp Nou, gdje je prethodne tri sezone bio standardan. 

Posljednja godina ugovora

Ipak, s obzirom na želju kluba da ga proda, pitanje je koliko bi igrao ukoliko odbije odlazak.

Imajući u vidu Aspilikuetine (32) i Alonsove (31) godine, kao i da su ušli u posljednju godinu ugovora, Čelzi nije u poziciji da traži veliki novac za njih, a odlazak De Jonga u suprotnom smjeru značajno bi prijao Barceloninom budžetu. Ali, potencijalnih 85.000.000 od Junajteda možda i više...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.