LA LIGA

Real slavio nakon preokreta, Alabina majstorija za historiju

Njegov gol je bio najbrži ligaški pogodak koji je postigao jedan rezervista Reala. Trebalo mu je samo 28 sekundi

"Kraljevi" gubili od 6. minute. Marca

E. Ć.

15.8.2022

Aktuelni prvaci Španije fudbaleri Real Madrida pobjedom su otvorili novu sezonu i to nakon preokreta na gostovanju kod Almerije (2:1). Junak "Kraljeva" bio je rezervisa u ovom meču David Alaba koji je odmah po ulasku u igru sjajno pogodio iz slobodnog udarca.

Nije najbolje počelo po tim Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti). Već u 6. minuti povratnik u elitni rang je došao u vodstvo, kada je Largi Ramazani matirao Tibu Kurtou (Thibaut Courtois). S tim rezultatom se i otišlo na odmor.

Real je do poravnanja stigao u 61. minuti kada je Lukas Vaskez (Lucas Vasquez) postigao gol nakon asistencije Karima Benzeme. Anćeloti je u 75. minuti na teren poslao Alabu, a austrijski reprezentativac je sjajno pogodio iz slobodnog udarca.

Inače, Alaba je postao treći igrač Reala koji je kao rezervista postigao gol iz slobodnog udarca, nakon Gutija iz sezone 2003/04 i Danija Sebaljosa (Ceballos) iz 2019. godine.

Također, Alabin gol je bio najbrži ligaški pogodak koji je postigao jedan rezervista Reala još od sezone 2005/06. Trebalo mu je samo 28 sekundi.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.