ENGLESKA

Konte: Trebaju nam još dva prijelazna roka

Sada smo konkurentniji, ali kako bismo dostigli vrhunsku razinu tada trebamo još vremena, poručio trener Totenhema

Konte: Želi produžiti ugovor s Kejnom. AGENCIJE

A. V.

30.8.2022

Trener engleskog prvoligaša Totenhema Antonio Konte (Conte) izjavio je kako su njegovom klubu potrebna barem još dva prijelazna roka kako bi se mogli upustiti u borbu za naslov prvaka.

Totenhem je u novu sezonu krenuo s tri pobjede i remijem te ima isti učinak kao i prvak Mančester siti, a jedini bolji je njegov najveći rival Arsenal koji je ostvario sve četiri pobjede.

- Kada usporedimo ovo s prošlom sezonom, sada smo konkurentniji, ali kako bismo dostigli vrhunsku razinu tada trebamo još vremena, strpljenja i dva prijelazna roka - rekao je Konte.

Tokom ovoljetnog prijelaznog roka u Totenhem je iz Intera stigao hrvatski reprezentativni ofanzivac Ivan Perišić kao slobodan igrač, ali i Rišarlison (Richarlison), Iv Bisuma (Yves Bissouma) te Đed Spens (Djed Spence) za koje je londoski klub platio višemilionske odštete.

Također, Konte je naglasio i kako bi želio produžiti ugovor sa 29-godišnjim napadačem Harijem Kejnom (Harry Kane), s kojim je saradnja dogovorena do ljeta 2024. godine. Kejn je odlično krenuo u ovu sezonu postigavši četiri pogotka u prve četiri utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.