BIVŠI ČLAN IZVRŠNOG ODBORA

Hamdija Abdić: Dodik i Čović kontrolišu NSBiH, a "njihovi Bošnjaci" im vraćaju usluge

Rusi nama nisu prijatelji, sjetite se samo ruskih snajperista koji su kao turisti dolazili iznad Sarajeva da ubijaju nedužnu djecu, poručio je Abdić

Abdić: Čak me pomalo čudi i javnost koja osim manjeg broja patriota nijemo šuti kad kažnjavaju FK Sarajevo ili FK Željezničar kad navijači napišu parole u čast herojima BiH. Arhiv

E. Ć. / Faktor

10.9.2022

Odluka Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da prihvati prijateljsku utakmicu sa Rusijom šokirala je javnost u našoj zemlji. Ova odluka Komiteta za hitnost NSBiH dolazi u trenutku kada je UEFA suspendirala Rusiju zbog agresije koju ta zemlja vrši na Ukrajinu.

Povodom odluke krovne kuće bh. fudbala oglasio se počasni predsjednik Jedinstva iz Bihaća i zastupnik u Parlamentu FBiH, te bivši član Izvršnog odbora NSBiH Hamdija Abdić Tigar.

- Van svake je pameti da odigramo prijateljsku utakmicu protiv Rusa jer oni nama nisu prijatelji. Sjetite se samo ruskih snajperista koji su kao turisti dolazili iznad Sarajeva da ubijaju nedužnu djecu. Kako da budemo prijatelji agresorima koji su jučer u BiH, a danas u Ukrajini ubijaju ženu i djecu, koji čine urbicid, kulturocid, elitocid - rekao je Abdić za Faktor.


Dodikove i Čovićeve struje vladaju NSBiH

On je rekao da se i ovaj put pokazalo da su Savezom zavladale struje koje su pod direktnim utjecajem Milorada Dodika i Dragana Čovića. Naveo je i da su ključni članovi Saveza koji predstavljaju Bošnjake dezorijentirani. Ističe da sramna odluka o odigravanju "prijateljske utakmice" sa Rusijom ne bi bila donesena da su predstavnici Bošnjaka bili jednoglasni.

- I sami znate da su bošnjački delegati na Izbornoj skupštini glasali da ih drugi Bošnjaci predstavljaju u Izvršnom odboru, pa kad su predstavnici, srpsko-hrvatske koalicije vidjeli da im to ne odgovara onda su udružili svoje glasove i izabrali "svoje" Bošnjake i sad imamo ovo što imamo.

Tad im nije smetalo legitimno predstavljanje i volja bošnjačkih delegata, tad im je to bilo demokratski i volja većine. Ma smiješno!


Bošnjaci dužni Zeljkoviću i Beusu

Ja mislim da javnost ovo mora osuditi, da se mora napraviti pritisak i da se donesena odluka mora poništiti. Isto tako, mislim da je ovo prilika da raščistimo sa "njihovim" Bošnjacima, jer će oni do kraja vraćati dugove Vici (Zeljković, op.a) i Beusu i ovako kao danas nanositi nesagledivu štetu BiH u cijelom svijetu.

Čak me pomalo čudi i javnost koja osim manjeg broja patriota nijemo šuti kad kažnjavaju FK Sarajevo ili FK Željezničar kad navijači napišu parole u čast herojima BiH. Nijemo gledamo kako predstavnici Bošnjaka u Izvršnom odboru izjednačavaju parolu Dudakoviću i rahmetli Naniću sa parolom presuđenom zločincu Mladiću. Ovako ne ide, ovo se mora mijenjati! - poručio je Abdić.

Naglasio je kako je on uz narod Ukrajine.

- Ja ću sebi uzeti za pravo da u ime svih Bišćana poručim narodu Ukrajine da mi osuđujemo ovakvo ponašanje FSBiH, te da je ovo srpsko-hrvatska odluka koju su donijeli zajedno sa "svojim" Bošnjacima koji bi za stolicu u Izvršnom odboru prodali i majku rođenu!

Mi smo uz narod Ukrajine jer smo i na svojim leđima osjetili agresiju ruskih dobrovoljaca, i borit ćemo se da poništimo ovako sramnu odluku i podvalu neprijatelja ove zemlje. Mi dižemo svoj glas i kažemo im: Sram vas bilo! - rekao je Hamdija Abdić Tigar za Faktor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.