LIGA NACIJA

Mogu li Slovenci zaustaviti Halanda kao u Oslu

Pogled naših istočnih komšija će danas biti uperen i u Ljubljanu na stadion Stožice

Erling Haland. Agencije

Piše: G. Š.

24.9.2022

Ukoliko fudbalska reprezentacija Srbija želi u najbolju, A diviziju Lige nacija, večeras (20.45 sati) na praznoj Marakani mora pobijediti Šveđane i da onda u Oslu slaviti protiv Norvežana. Pogled naših istočnih komšija će danas biti uperen i u Ljubljanu na stadion Stožice, gdje Slovenija dočekuje Erlinga Halanda (Haaland) i drugove (20.45), u drugom meču petog kola grupe 4, B divizije takmičenja pod okriljem UEFA.


Rasplet grupe

Skandinavci imaju tri boda više od selekcije Srbija, pa Norveškoj meč u Ljubljani i nije toliko bitan. I poraz u Sloveniji, te remi sa Srbijom na svom terenu vodi u najbolje društvo. 

Selekcija sa sjevera Evrope može da profitira samo ako "Orlovi" ne pobijedi Šveđane, a onda bi trijumf protiv čete Matijaža Keka ovjerio prvu poziciju, kolo prije kraja u grupi 4 B divizije Lige nacija.

Domaćin je startovao sa dva poraza, ali je onda izvukao remije u Oslu (0:0) i protiv Srbije (2:2) u Ljubljani. Slovencima je ovaj meč veoma bitan, jer se sa Švedskom bore da izbjegnu “fenjer” i presele se u C diviziju.


Povrijeđen Čelar

Sve karte su raspodate za duel u Ljubljani. Na tribinama će biti 16.000 gledalaca. Dobra vijest za domaćina da je za meč spreman golman Jan Oblak, prva zvijezda reprezentacije. Iskusni čuvar mreže imao je problem sa povredom mišića posljednjih sedmica, ali je branio u madridskom derbiju protiv Reala prethodnog vikenda. 

Selektor Matijaž Kek ne može da računa na Žana Čelara zbog povrede, a naknadno na spisak su pozvani Jan Mlakar i Miha Mevlja. Rovit je i David Brekalo, ali se očekuje da bude u timu protiv Norveške.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.80. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.