FICHAJES

Laporta već pripremio zamjenu za Ćavija

Trenutni strateg Barcelone je pod ogromnim pritiskom nakon nedavnih rezultata

Ćavi. Instagram

G. Š.

18.10.2022

Prema pisanju španskog "Fichajesa", Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) pojavio se na Barceloninom radaru. Katalonski div vidi 49-godišnjeg njemačkog trenera kao potencijalnu zamjenu za Ćavija (Xavi Hernandez). Trenutni strateg Barcelone je pod ogromnim pritiskom nakon nedavnih rezultata koji uključuju 3:1 poraz od Real Madrida u El Klasiku i remi 3:3 protiv Intera u Ligi prvaka, čime je Barsa došla na korak do ispadanja.

Činilo se da se Barcelona pod vodstvom 42-godišnje klupske legende kreće u pravom smjeru - u prvih osam mjeseci. Ljetos je dobio potpuno renoviranu ekipu koju u napadu predvodi Robert Levandovski (Lewandowski)... Barsa je bila neporažena sve do susreta s Real Madridom, ali u Ligi prvaka upisali su tek jednu pobjedu (protiv Viktorije iz Plzena 5:1), nakon koje su poraženi od Bajerna (2:0) i Intera (1:0) u gostima.

Đoan Laporta (Joan) i uprava Barcelone, prenose španski mediji, trenutno razmišljaju je li vrijeme da se okrenu nekim drugim trenerskim opcijama, s obzirom na to da Ćavi hoda po vrlo nestabilnom tlu. 

Inače, Tuhel je u svojoj karijeri vodio drugu ekipu Augsburga, Majnc, Borusiju Dortmund i PSG prije nego što jepočetkom 2021. godine preuzeo Čelzi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.