REAL VEČERAS GOSTUJE ELČEU

Anćeloti: Svi smo ponosni na ono što su postigli Karim i Tibo, ali i na Modrića, Vinisijusa...

Franhiverdes je jedini tim u ligi koji još nema trijumf - tri remija, šest poraza, i već pet bodova zaostaje za sigurnom zonom

Kladionica Mozzart na večerašnju pobjedu Reala daje kvotu 1.32. Real Madrid / Twitter

Piše: G. Š.

19.10.2022

Stvari za Real Madrid teško da mogu da budu bolje u ovom trenutku. Blankosi su pobijedili najvećeg rivala Barcelonu sa 3:1 u nedjeljnom El Klasiku i neporaženi su tekućoj kampanji, kao i na ukupno 18 uzastopnih takmičarskoj duela. 

Gostovanje fenjerašu

Osamili su se na prvom mjestu Primeri, i pošto je superzvijezda Karim Benzema dobio Zlatnu loptu, članovi kraljevske porodice idu na gostovanje fenjerašu Elčeu u vanrednom 10. kolu šampionata Španije.

Franhiverdes je jedini tim u ligi koji još nema trijumf - tri remija, šest poraza, i već pet bodova zaostaje za sigurnom zonom. Uloga favorita u neravnopravnom duelu između vodećeg i najslabijeg je jasna. Istina je da Madriđanima nije uvijek bilo lako protiv Elčea, sa kojim su remizirali u januaru ove godine na Bernabeu 2:2, kao i prije dvije godine na strani 1:1, ali Real je u optimalnoj formi i morao bi to da potvrdi na istočnoj španskoj obali.

U sezoni 2021/2022 Real Madrid je proslavio 35. nacionalnu krunu u historiji kluba, a uz to, Blankosi su 14. put osvojili Ligu šampiona. Nova sezona, koja je također uspješno počela osvajanjem UEFA Superkupa, sada bi trebalo da se nadoveže na ove dvije prekretnice. Kraljevići su na pozitivnom kursu. U Ligi šampiona gotovo da su osigurali plasman u osminu finala.

Odličan start

U međuvremenu, početak u Primeri je gotovo perfektan. Real Madrid je pokupio 25 bodova od mogućih 27 i ostao je kratak za dva boda samo protiv Osasune u remiju 1:1 početkom mjeseca. Međutim, tim Karla Anćelotija nije samo pobijedio na gostovanju kod gradskog rivala Atletiko Madrida sa 2:1, već je u nedjelju u El Klasiku uzeo mjeru najvećem rivalu Barcelonu (3:1). Sve u svemu, "Galaktikosi" su neporaženi na već 18 vezanih duela, na kojima su ostvarili 14 pobjeda.

Neposredno pred odlazak na gostovanje francuski napadač Benzema dobio je Zlatnu loptu 2022, a njegov klupski kolega Tibo Kurtoa proglašen je za najboljeg golmana.

- Svi smo ponosni na ono što su postigli Karim i Tibo. Ali i na Modrića, Vinisijusa i sve igrače Real Madrida koji su također bili visoko u anketi, prokomentarisao je trener Reala Karlo Anćeloti.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 9.00. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.