PRED VELIKI MEČ

Mančester Junajted izbacio Kristijana Ronalda iz ekipe

Nakon što je Daily Mail objavio da je Ronaldo odbio ući u igru s klupe te je zato napustio stadion, klub je objavio da je Portugalac do daljnjega izbačen iz ekipe

Kristijano Ronaldo. Twitter

H. J. I.

20.10.2022

U derbiju 12. kola engleskog nogometnog prvenstva Mančester Junajted je na Old Trafordu pobijedio Totenhem 2:0.

Junajted je odigrao vjerovatno svoju najbolju utakmicu sezone, a Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) nije ni ulazio u igru.

Izbačen do daljnjeg

Otišao je prema svlačionici prije kraja utakmice, a kako piše The Athletic, odmah je otišao i sa stadiona te nije slavio pobjedu sa saigračima.

Nakon što je Daily Mail objavio da je Ronaldo odbio ući u igru s klupe te je zato napustio stadion, klub je objavio da je Portugalac do daljnjega izbačen iz ekipe. 

- Kristijano neće biti dio tima Mančester Junajteda u utakmici protiv Čelzija, koja se igra u subotu. Ostatak tima priprema se zajedno za tu utakmicu - objavio je Mančester Junajted na svojoj stranici. The Athletic saznaje i da Ronaldo neće trenirati s ekipom.

Ten Hag nije htio razgovarati o tome

Junajtedov menadžer Erik ten Hag izbjegao je direktan odgovor na pitanje je li dopustio Ronaldu da ode dok su mu saigrači još nastupali. 

- Vidio sam ga, ali nisam s njim o tome pričao. Raspravljat ćemo o tome. Sad slavimo pobjedu. Ne želim sada o tome, sutra ćemo. Volio bih zadržati fokus na ekipi i sjajnoj predstavi svih 11 igrača i zamjena. Bila je to timska izvedba.

Inače, ovo nije prvi put da je Ronaldo pod Ten Hagovim vodstvom napustio utakmicu prije njenog kraja. Isto je napravio na poluvremenu prijateljskog ogleda protiv Rajo Valekana, nakon što je zamijenjen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.