KRAJ IGRAČKE KARIJERE

Riberi: Lopta je stala, ali moje emocije nisu

Tridesetdevetogodišnjak, koji je ostavio najveći trag u redovima minhenskog Bajerna našeg Hasana Salihamidžića, posljednju utakmicu kao član Salernitane odigrao je sredinom avgusta protiv Rome

Frank Riberi. FC Salernitana

G. Š. / FENA

21.10.2022

Francuska fudbalska zvijezda Frank Riberi (Franck Ribery) potvrdio je danas na društvenim mrežama da je prekinuo bogatu igračku karijeru zbog problema sa koljenom. Tridesetdevetogodišnjak, koji je ostavio najveći trag u redovima minhenskog Bajerna našeg Hasana Salihamidžića, posljednju utakmicu kao član Salernitane odigrao je sredinom avgusta protiv Rome.


Povreda koljena

Riberi se 14. avgusta, u drugom poluvremenu utakmice prvog kola italijanskog prvenstva protiv Rome, povrijedio i obnovio povredu koljena. Medicinske prognoze nisu bile obećavajuće, a i list "L'Equipe" je početkom oktobra objavio kraj njegove igračke karijere.

- Lopta je stala, ali moje emocije nisu. Hvala svima na sjajnoj avanturi - kratko je napisao Riberi na društvenim mrežama na nekoliko jezika.

U Salernitani su odlučili da zadrže Riberija u klubu, ali njegova uloga još nije otkrivena. Spominje se i trenerska funkcija.


Postigao 124 gola

Sa Francuskom, za koju je odigrao 81 utakmicu i postigao 16 golova, Riberi je bio vicešampion Svjetskog prvenstva 2006., a nastupio je i na SP 2010. u Južnoj Africi i na dva evropska prvenstva 2008. i 2012. U svojoj klupskoj karijeri, pored Bajerna i Salernitane, gdje je prešao prošlog septembra, branio je i boje Marseja, Fiorentine, Meca, Galatasaraja, Bresta...

Za bavarskog velikana upisao je 425 nastupa u svim takmičenjima. Postigao je 124 gola i upisao 182 asistencije. U profesionalnoj karijeri ukupno je odigrao 632 utakmice u kojim se 151 put upisao kao i 224 puta kao asistent, prenosi STA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.