NEVJEROVATNA UTAKMICA

Fiorentina izjednačila u 90., ali na kraju ipak izgubila: Bitna rola Džeke u pobjedi Intera, pogledajte sve golove

Kapiten bh. reprezentacije je u igru ušao u 63. minuti i učestvovao je u dva posljednja pogotka svog tima

Veliko slavlje igrača Intera. Twitter

E. Ć.

23.10.2022

Fudbaleri Intera su slavili na gostovanju kod Fiorentine sa 4:3 u nevjerovatnoj utakmici u okviru 11. kola Serije A, a bitnu rolu odigrao je bh. reprezentativac Edin Džeko.

"Nerazuri" su imali 2:0 u Firenci pogocima Nikola Barele (Nicolo Barella) i Lautara Martineza u 2. i 15. minuti. Kada se činilo igrači Intera imaju sve pod kontrolom, Federiko Dimarko (Federico Dimarco) je napravio glupost i skrivio jedanaesterac koji je gol pretvorio Artur Kabral (Arthur Cabral). 

U 60. minuti Džonatan Ikone (Jonathan) je postigao sjajan gol i poništio vodstvo Intera. Trener "Nerazura" Simone Inzagi (Inzaghi) je tri minute nakon primljenog pogotka na teren poslao Edina Džeku, a Inter je u 73. došao do novog vodstva. Džeko je sjajno proigrao Lautara koji je izborio penal, a upravo je Argentinac bio siguran egzekutor najstrožije kazne. 

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima na stadionu Artemio Franki. U 90. minuti Luka Jović donosi novo poravnanje domaćim, a onda je Inter ponovo zaledio Firencu. Džeko je osvojio zračni duel, proigrao Barelu, ovaj uposlio Henrika Mikitarijana (Henrikh Mkhitaryan) koji uz dosta sreće pogađa u petoj minuti sudijske nadoknade za veliku pobjedu. 

Pogledajte golove s utakmice. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.