KONFERENCIJSKA LIGA

Saničanin: Pokazali smo zube

Lakše je kad niko ne očekuje ništa od nas, ali kad smo pokazali zube sad se mnogo očekuje, rekao je naš reprezentativni stoper iz Partizana

Siniša Saničanin. NSBiH

G. Š.

26.10.2022

Pomjera se polako fokus struke, fudbalera i navijača beogradskog Partizana. Tri dana je u centru pažnje bio Javor, sudijski previdi na meču Mozzart Bet Superlige (3:3), nezadovoljstvo ishodom meča i izostankom reakcije iz VAR sobe, ali kako moderni fudbal brzopotezno nudi šanse za iskupljenje tako je u Nici prilika da crno-bijeli osiguraju evorpsko proleće, kolo prije kraja grupne faze Lige konferencije. 

Evropsko proljeće

Predstavnik Srbije je već pokazao da može igrati sa ekipama iz Lige petice (1:1 sa Francuzima, dvije pobjede nad Kelnom), a još jednim trijumfom bi osigurao prvo mjesto u grupi, bez obzira šta urade "Jarčevi" sa Slovačkim ili sastav Gordana Petrića naredne sedmice sa češkim predstavnikom.

Prilikom sastavljanja grupa malo ko je davao šansu "Parnom valjku" da prođe, a sad je na čelu tabele.

- Lakše je kad niko ne očekuje ništa od nas, ali kad smo pokazali zube sad se mnogo očekuje, rekao je naš reprezentativni stoper iz Partizana Siniša Saničanin i dodao:


Navijači očekuju pobjedu

- Zato navijači očekuje pobjedu i u Nici. Idemo po pozitivan rezultat, tako ćemo se postaviti. Pratio sam Nicu, ali nećemo mnogo da se baziramo na njoj, gledamo da odgovorimo na zahtjeve trenera. Da ne otkrivamo sve tajne, ali nam je Petrić rekao da igramo fudbal i uživamo. Nadam se da ćemo da ostvarimo sve njegove taktičke zamisli i da će biti u redu, istakao je stoper crno-bijelih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.