POGOĐEN ELIMINACIJOM

Ćavi: Moramo se suočiti s realnošću

Ovo je prvi put ove sezone da sam osjetio da se nismo takmičili kako treba, kazao je trener Barcelone

Ćavi: Ostala su nam još četiri trofeja za osvojiti. TWITTER

A. V.

27.10.2022

Trener Barcelone Ćavi Ernandes (Xavi Hernandez) u srijedu je na Kamp Nouu proživio jednu od svojih najtežih trenerskih noći. 

Prije početka utakmice je saznao kako je Barcelona ostala bez šansi za plasman u osminu finala Lige prvaka, a potom je upisala i neugodan domaći poraz od Bajerna 0:3.

- Moramo se suočiti s realnošću. Mislim da je na nas jako utjecala činjenica da smo već bili eliminirani i prije utakmice. Grupa je bila komplicirana i svašta nam se događalo - kazao je Ćavi.

Barcelona u duelu protiv Bajerna nije uputila niti jedan udarac u okvir protivničkog gola.

- Moramo ostati pozitivni, ostala su nam još četiri trofeja za osvojiti. Iskreno vjerujem da možemo i hoćemo osvojiti te trofeje. Ali moramo prihvatiti ovakve situacije, suočiti se s njima, takmičiti se puno bolje, eliminirati pogreške. Dakle, od sutra moramo promijeniti čip, ponovo postaviti i boriti se za preostale trofeje - poručio je trener katalonskog sastava.

- Moramo biti samokritični. U svakoj dosadašnjim utakmicama Lige prvaka bili smo barem konkurentni. U Minhenu smo nadigrali Bajern. Ne i ovaj put. U razgovoru s ekipom govorio sam o hrabrosti, o intenzitetu, o pobjeđivanju u našim duelima. Ali ovo je prvi put ove sezone da sam osjetio da se nismo takmičili kako treba.

Barcelonu u zadnjem kolu grupe očekuje gostovanje kod Viktorije Plzenj, a bez obzira na ishod tog meča nastavit će takmičenje u Evropskoj ligi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.