REPREZENTACIJA BIH

Misimović pronašao zamjenu za Rusiju

Imao je više opcija, u ponedjeljak će o tome izvijestiti Izvršni odbor NSBiH

Zvjezdan Misimović. NSBiH

Piše: G. Š.

28.10.2022

Naša fudbalska reprezentacija će 17. novembra u Dubaiju odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije Maroka, otkrili su u srijedu marokanski mediji.


Izvršni odbor

“Zmajevi” su 19. novembra u St. Peterburgu trebali odigrati prijateljsku utakmicu s Rusijom, ali će ona, kako smo i najavili, biti i zvanično otkazana u ponedjeljak kada je zakazana 17. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

- Direktor reprezentacije Zvjezdan Misimović radio je na pronalaženju novembarskog protivnika. Imao je više opcija, a u ponedjeljak će o tome izvijestiti Izvršni odbor i predložiti jednu od njih, javlja naš izvor iz fudbalske vlade.

Na konstataciju da su Marokanci već najavili prijateljsku utakmicu u Dubaiju, naš sagovornik dodaje:

- Ne znam ko je „izletio“ s tim... Mi ćemo u ponedjeljak na stolu imati više opcija koje će predložiti direktor reprezentacije i izabrati najbolju. Misimović je bio zadužen da pronađe odgovarajućeg protivnika za novembarski termin... Vjerovatno je postignut načelan dogovor sa Marokancima, s tim što to treba potvrditi Izvršni odbor, te završiti sve skupa i potpisati ugovor. Inače, sjednica bh. fudbalske vlade je i zakazana za 31. oktobar kako bi se sagledale sve činjenice i donijela konačna odlika vezana za spornu prijateljsku utakmicu s Rusijom (koju je zakazao Komitet za hitnost NSBiH – op. a.), odnosno pronašao drugi protivnik.


Dobra provjera

 Najavljeni prijateljski duel u Dubaiju Marokancima će biti generalna proba za Svjetsko prvenstvo u Kataru, gdje su se kvalificirali na čelu s Vahidom Halilhodžićem, sada već bivšim selektorom. „Zmajevi“ će zbog regionalne bliskosti ”glumiti” Hrvatsku, protiv koje Maroko, uz Belgiju i Kanadu, igra u grupi Mundijala 2022.

S druge strane, naš tim će imati jaku provjeru, iako još nije poznato ko će voditi „Zmajeve“ u kvalifikacijama za Euro 2024, jer selektoru Ivajlu Petevu (Ivaylo) 27. januara iduće godine istječe ugovor s NSBiH

Novi selektor

Prema posljednjim informacijama iz kuće bh. fudbala, male su šanse da će selektor Petev i naredne godine voditi naš državni tim. Navodno, već su obavljeni preliminarni razgovori sa nekoliko kandidata, a trenutno najbolje kotira legendarni Safet Sušić (67).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.