SELEKTOR HRVATSKE

Dalić: Dolazimo kao vicešampioni, ali treba biti realan i objektivan

"Bit će problem, i vlaga je i visoka temperatura, teški uslovi za igru, kazao je

Zlatko Dalić: Zbog uslova smo došli ranije u Saudijsku Arabiju. SCREENSHOT / HRT

S. S./ HRT

18.11.2022

Hrvatska reprezentacija napustila je Saudijsku Arabiju i avionom stigla u Katar, gdje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje počinje u nedjelju. Selektor Hrvatske Zlatko Dalić dao je izjavu po dolasku u hotel. "Stigli smo u Katar, s današnjim danom za nas počinje Svjetsko prvenstvo. Spremni smo, znamo što nas očekuje, želimo dobar rezultat, želimo pokazati Hrvatsku u najboljem svjetlu", rekao je Dalić za HRT.

- Dolazimo na Svjetsko prvenstvo kao aktuelni vicešampioni i očekivanja su velika, ali trebamo biti realni i objektivni. Ima još desetak reprezentacija koje imaju jako veliku kvalitetu i realne šanse za najviši plasman. Mi ćemo pokušati napraviti najbolje, osnovni cilj je dati maksimum i pokušati proći grupu - dodao je selektor Hrvatske.

Dodao je da nemaju nikakvih problema.

- Nemamo nekih problema, svi su zdravi, spremni i to je ono što želimo. Nadam se da će tako i ostati, da neće biti problema - izjavio je Dalić, čija je reprezentacija u grupi F s Belgijom, Kanadom i Marokom. Prvu utakmicu igrat će u srijedu, 23. novembra u 11 sati protiv Maroka.

Dalić je potom upitan o uslovima za igru. "Bit će problem, i vlaga je i visoka temperatura, teški uslovi za igru. Zato smo i došli ranije u Saudijsku Arabiju. Napravit ćemo ovdje četiri treninga po ovom vremenu, naviknut ćemo se, ali kako nama tako i svima - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.