PROSLAVLJENI ENGLEZ

Runi otkrio favorita za Mundijal, šta će reći Ronaldo: Sada su jači nego 2018. godine

Bila bi sjajna priča da Mesi ili Ronaldo osvoje Svjetsko prvenstvo, naveo je Runi

Runi: Oko Mesija je sad puno boljih igrača. Twitter

E. Ć.

18.11.2022

Legendarni engleski napadač Vejn Runi (Wayne Rooney) prognozirao je pobjednika Svjetskog prvenstva u Kataru koje počinje u nedjelju. 

Mnogi svrstavaju Englesku u sami vrh favorita za osvajanje trofeja, no Runi najveću prednost daje drugoj reprezentaciji - Argentini, otkrio je popularni "Vaza" u kolumni za "The Times".

- Argentina je za mene favorit. Za razliku od 2018. godine, oko Lionela Mesija (Messi) imaju puno dobrih, čvrstih igrača kao što su Lautaro Martinez, Leandro Paredes, Rodrigo De Paul i, naravno, Anhel Di Marija (Angel Di Maria) - rekao je Runi.


Bivši reprezentativac Engleske je istakao kako će Mesiju i društvu samopouzdanje dati i osvajanje Kopa Amerike prošle godine.

- To će ih osloboditi pritiska. Nedostaje im samo devetka, pravi napadač, ali mislim da će biti opasni - poručio je Runi.

Upitan je i da li bi Mesi osvajanjem Mundijala postao najbolji igrač svih vremena.

- Svako ima drugačije mišljenje o Mesiju i Ronaldu, ali više puta rekao sam kako mislim da je Mesi najbolji. Gledao sam puno snimki Dijega Maradone, koji je bio sličan igrač, ali Mesi je bolji. On ima sve, dok je Ronaldo više strijelac. Bila bi sjajna priča da Mesi ili Ronaldo osvoje Svjetsko prvenstvo - naveo je Runi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.