BH PREMIJER LIGA

Vrijedna pobjeda fudbalera Slobode nad Igmanom

U posljednjim trenucima utakmice konačnih 5:1 postavio je Komazec za veliko slavlje Tuzlaka

Sloboda savlada Igman 5:1. FENA

S. S.

20.11.2022

Fudbaleri tuzlanske Slobode ostvarili su vrijednu pobjedu u 19. kolu Premijer lige BiH nad ekipom Igmana iz Konjica rezultatom 5:1 (1:0).

Na početku izvrsnu priliku za Igman imao je Jakupović, ali nije zatresao mrežu Bukvića. Sloboda je na prvu pravu priliku čekala sve do 36. minute kada je Mehmedović ubacio loptu pred gol Igmana, a Bekić nije uspio da je pošalje u mrežu.

Već u narednom napadu velika radost za Tuzlake. Akciju je poveo Vranješ, dodao do Husejinovića, koji šutira, a Duraković je zahvatio loptu na putu do mreže. Gol je na koncu pripisan Husejinoviću.

Sjajna partija Husejinovića

U 41. minuti Sloboda je imala priliku preko Delića, ali se mreže do kraja poluvremena nisu zatresle.

Uslijedio je silovit start Tuzlaka u drugom dijelu.

U 47. minuti Husejnović je centrirao, loptu je zakačio Bodul, a na drugoj stativi je dočekao Osmanković i pogodio za 2:0.

Ponovo je Husejinović glavni protagonista Slobodinog trećeg gola. U 50. minuti je vukao loptu, a Dupovac je nespretno zahvatio loptu i donio prednost Slobodi od 3:0.

Sloboda 19 bodova, Igman 17

U 54. minuti Vranješ je oboren u šesnaestercu Igmana, a sudija Peljto je pokazao na jedanesterac. Siguran realizator bio je Mehmedović.

Gosti su u 72. minuti postigli pogodak preko Čubare, a u 80. minuti imali su jedanesterac koji za Igman nije iskoristio Ramić, odnosno njegov šut je odbranio golman Bukvić.

U posljednjim trenucima utakmice konačnih 5:1 postavio je Komazec za veliko slavlje Tuzlaka.

Sloboda na zimsku pauzu ide sa 19 osvojenih bodova, a Igman ostaje na 17. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.