NIJE DANAS TRENIRAO

Problemi za Nijemce: Povreda Sanea mijenja koncepciju napada Elfa

Očekivane zamjena za lijevo krilo Bajern Minhena u njemačkoj reprezentaciji nema, pošto je Sane jedini kojem je ta pozicija primarna

Leroj Sane. DBF

G. Š.

22.11.2022

Problem s koljenom odvojio je Leroja Sanea sa današnjeg treninga Njemačke, a po navodima izveštača iz Katara, krilni napadač propustit će sutrašnji duel protiv Japana, u 1. kolu Svjetskog prvenstva. Pored Sanea, zdravstvene probleme ima i Tomas Miler, pa bi napad ekipe Hansija Flika (Flick) mogao potpuno da promijeni koncepciju za meč prvog kola Mundijala 2022.

Očekivane zamjena za lijevo krilo Bajern Minhena u njemačkoj reprezentaciji nema, pošto je Sane jedini kojem je ta pozicija primarna. U slučaju da ozdravi, Miler će najverovatnije igrati na njegovom mjestu, mada je moguće i da neko drugi bude izvučen na bok. U opticaju su Mario Gece, Jonas Hofman, Julian Brant, pa i Džamal Musijala i Kai Haverc kojima više odgovara da se nađu isturenije ili, čak, prekomanda Serža Gnabrija sa desne na lijevu stranu.

- Dvadesetšestogodišnji napadač iz redova šampiona Bajern Minhena je nedostupan za utakmicu protiv četvorostrukog azijskog prvaka zbog povrede koljena. Ostalih 25 igrača njemačke reprezentacije je treniralo na posljednjem treningu u Al Šamalu, saopštio je Fudbalski savez Njemačke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.