PROSLAVLJENI STRUČNJAK

Vahid Halilhodžić za “Avaz”: Neću gledati Maroko – Hrvatska

Selektor Srbije Dragan Stojković stvorio je dobru ekipu s dobrom atmosferom, rekao je naš fudbalski stručnjak

Halilhodžić i Hakimi. Fudbalski savez Maroka

Piše: G. Šumar

23.11.2022

Četvrtog dana Svjetskog prvenstva 2022. godine u Kataru na programu su četiri utakmice: Maroko – Hrvatska (11 sati), Njemačka – Japan (14), Španija – Kostarika (17) i Belgija – Kanada (20).


Još malo boli

- Ne, neću gledati utakmicu Maroko – Hrvatska. Nema govora - rekao je naš fudbalski stručnjak Vahid Halilhodžić (70) za „Dnevni avaz“, koji je Marokance odveo na Mundijal 2022., a onda dobio otkaz.

No, iz Rabata je otišao uzdignute glave.

- Malo i gledam utakmice iz Katara. Sve me to još malo boli, ali šta je – tu je. Stvarnost je nekada poteška – naglasio je naš proslavljeni fudbalski stručnjak.

Njemačka, Španija i Belgija su današnji favoriti, ali popularni Vaha poziva na oprez.

- Bit će još iznenađenja, tek je počelo, istakao je legendarni Jablaničanin.

Kada su u pitanju favoriti Mundijala 2022., izdvaja jednog favorita.


Brazil favorit

- Brazil je prvi favorit... Od evropskih ekipa izdvojio bih Francusku, iako aktuelni svjetski prvaci imaju velikih problema s povredama, kao i s nekim izvansportskim temama, koje sprečavaju da atmosfera u ekipi bude idealna.

Ne znam da li bih i Njemačku uvrstio među favorite, nekako ih više ne vidim u toj grupi najjačih.

Također, tu su i Španija, Engleska...

- Pa i Portugal, koji ima sjajnu generaciju, Ronaldu je ovo, također, zadnje veliko takmičenje i pokušat će otići do kraja. Dobru ekipu ima i Hrvatska, kao i Srbija.

Oporave li se Vlahović i Mitrović moglo bi se čuti o njima. Selektor Srbije Dragan Stojković stvorio je dobru ekipu, s dobrom atmosferom. Svrstao bih zbog toga Srbiju među ekipe koji bi mogli iznenaditi. Vidjet ćemo kako će se sve rasplitati – za kraj je rekao Vaha.

Argentina i Danska

Halilhodžić je prije Mundijala najavio da očekuje nekoliko iznenađenja u Kataru.

- Nisam gledao poraz Argentine od Saudijske Arabije, jer sam na putu – iz Lila vozim prema Parizu, ali sam ranije rekao da će biti puno iznenađenja, posebno u 1. kolu. Svjetsko prvenstvo je teško takmičenje, rekao je Halilhodžić, koji je – nakon što smo mu prepričali tok utakmice dodao:

- Tako je kad se malo uzdrma takva ekipe, s visokom ambicijama. Panika, strah... a to je onda prilika za male ekipe. Psihološki to je tako... Moram konstatirati i to da me nije iznenadio remi Danske protiv Tunisa. Znao sam da Tunižani mogu dobro odigrati defanzivno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.