MOSTAR

Jusufbegović predstavljen u Veležu: Vjerujem u ovaj igrački kadar

Nadam se da će ovaj povratak u Premijer ligu biti uspješan i kvalitetan, poručio je novi trener "Rođenih"

Alagić, Kevelj i Jusufbegović. BLJESAK.INFO

A. V.

1.12.2022

Mostarski Velež danas je uz novog direktora Sanjina Alagića predstavio novog šefa stručnog štaba Nedima Jusufbegovića, koji je na klupi naslijedio Amara Osima.

- Pratio sam Premijer ligu maksimalno. Ekipu Veleža poznajem. S pojedinim igračima sam radio. Poznajem i stručni štab. Ostalo je još pitanje kondicionog trenera, probat ćemo da se držimo nekih kriterija ali mislim da nećemo pogriješiti. Apsolutno vjerujem u ovaj igrački kadar. Smatram da može da se ostvari bolji rezultat nego što je to sada, ali i bolji dojam. Imam puno razumijevanje prema bivšem treneru Amaru Osimu. Cijenim sve trenere koji su ostavili trag na ovu ekipu. I Rahimića, i Dudića i Osima. Nadam se da ću na jedan kvalitetan način nastaviti taj rad i unaprijediti ekipu - kazao je Jusufbegović.

Ugovor Jusufbegovića i Veleža je potpisan na 18 mjeseci.

- Zaželio se jesam nogometa. Imao sam ponuda, ali htio sam da napravim neki odmor nakon 10 godina kontinuiranog rada. Nisam htio sa svakim da radim i svašta, da nikog ne uvrijedim. Došao je ovaj angažman za kadetsku selekciju, ali ja sam trener i živim od intenzivnog svakodnevnog rada. Velež je kao jedan veliki kkub, ali nije vrijeme ni mjesto da se priča o emociji. Čekao sam trenutak koji će se pojaviti, kada će se poklopiti moje i ambicije kluba koji me hoće. Nisam od populizma i neke trenerske demagogije, mislim da je profesionalizam na prvom mjestu, trenerski rad i želja da se napravi nešto, a za mene je Velež prava prilika. Nadam se da će ovaj povratak u Premijer ligu biti uspješan i kvalitetan - istakao je nekadašnji član "Rođenih".

Jusufbegović je Velež vodio od oktobra 2013. do marta 2015. godine. Na klupi "Rođenih" osvario je 21 pobjedu, 13 remija i devet poraza uz gol-razliku 67:43.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.