LEGENDARNI FUDBALER

Ovo je posljednja javna fotografija Siniše Mihajlovića

Mihajlović je iznenadio Zemana s kojim je bio dobar prijatelj

Posljednja Mihajlovićeva javna fotografija na Zemanovoj prezentaciji knjige pokazuje kakav je bio veliki šampion čovječanstva. TWITTER

A. O.

17.12.2022

Siniša Mihajlović jučer je preminuo u 54. godini nakon teške bolesti s kojom se borio godinama. Naime, on je preminuo od leukemije, a njegova porodica je putem italijanskih medija objavila je vijest o njegovoj smrti te zahvalila doktorima na brizi.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije te nogometni trener prije tri godine je saznao da boluje od leukemije, a borba mu je trajala sve do jučer.

Mihajlović je vodio Bolognu do septembra ove godine, a nakon toga se nije pojavljivao u javnosti. 

Posljednji put je to bilo 1. decembra kada se pojavio iznenada u Rimu povodom predstavljanja autobiografije češkog trenera Zdeneka Zemana "Ljepota nema cijenu." 

Mihajlović je iznenadio Zemana s kojim je bio dobar prijatelj. Vidno bolestan, pojavio se nasmijan i poljubio Zemana.

- On je osvojio više od drugih koji su osvajali trofeje. Cijenio je mlađe igrače, zabavljao navijače i uvijek govorio što misli. On je jedan od onih koji je donio nešto novo - rekao je prije dvije sedmice Mihajlović novinarima. 

Nakon toga se nije pojavljivao u javnosti, a upravo ova fotografija sa Zemanom bila je njegova posljednja dostupna svima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.