SELEKTOR MAROKA

Regragi: Mi smo Roki Balboa Svjetskog prvenstva

Ovo je tim koji će se dugo pamtiti, rekao je prvi strateg Marokanaca

Valid Regragi. lionsdelatlas.ma

G. Š.

17.12.2022

Selektor reprezentacije Maroka Valid Regragi (Walid Regragui) u najavi današnjeg duela za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru (16 sati) istakao je da njegov tim jako motivisan da ostvari kapitalan rezultat za čitav afrički fudbal.


Dat ćemo sve od sebe za podijum

– Mi smo Roki Balboa Svjetskog prvenstva i poput pravih dugoprugaša, imamo još štošta da pokažemo. Ispali smo iz borbe za glavnu nagradu, ali vratit ćemo se, kao što se Roki uvijek vraća. Evo Roki je dogurao do broja sedam, tako da ćemo i mi biti tu neko vrijeme. Ipak, želimo ovdje da završimo pobjedom. Osvajanje trećeg mjesta znači biti na podijumu, što je veoma važno za zemlju. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo – rekao je Regragi.

Kako god se završi utakmica za treće mjesto protiv Hrvatske, Maroko je već sada napravio historijski rezultat, ne samo za sebe već i cijeli afrički fudbal.


Najbolji afrički tim u historiji

– Rezultat je jasan, mi smo najbolji afrički tim u historiji. Došli smo do polufinala, ali smo se suočili sa nekim od najboljih evropskih timova. Ljudi će nas pamtiti zbog stanja uma, ljudskih kvaliteta, jer smo pokazali vrijednosti i da imamo mnogo želje. Ovo je tim koji će se dugo pamtiti - zaključio je selektor Maroka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.