SELEKTOR MAROKA

Regragi: Sve je fer u ratu i ljubavi, želimo popraviti naš FIFA rejting, a onda na idućem SP-u možda budemo i prvi

Napravit ćemo sve da osvojimo bronzu, ali jako smo iscrpljeni fizički i psihički, rekao je prvi marokanski strateg

Valid Regragi. moroccoworldnews

G. Š.

16.12.2022

Selektor reprezentacije Maroka Valid Regragi (Walid Regragui) najavio je subotnji duel za treće mjesto protiv Hrvatske koji će biti odigran na stadionu "Khalifa International" (16 sati).

- Ovo nam je vrlo važna utakmica, igramo je nakon razočaranja u polufinalu, rekao je Regragi i dodao:

- Napravit ćemo sve da osvojimo bronzu, ali jako smo iscrpljeni fizički i psihički. Igrali smo s Hrvatskom u grupnoj fazi, u ovom susretu moramo nastupiti čiste glave. Nije isto biti treći ili četvrti. Trenutno razmišljamo kako sastaviti prvih 11.

Hrvatska ima kontinuitet, snagu

Na pitanje hoće li ovo biti slična ili različita utakmica u odnosu na onu prvu međusobnu s Hrvatskom u prvom kolu grupne faze SP-a, odgovorio je:

- Znali smo da ćemo biti jedan od najboljih timova na prvenstvu, a puno je ljudi reklo da će tu završiti i Hrvatska koja ima kontinuitet, snagu. Bit će ovo dosta drugačija utakmica. Prije prvog susreta je Hrvatska bila favorit. Zavrijedili smo poštovanje nakon svih ovih utakmica. Poštujemo Modrića i njegove ambicije da reprezentativnu karijeru završi medaljom. Primijenit ćemo našu dosadašnju taktiku – najavio je selektor Maroka.

Smatra da ne mora posebno motivirati izabranike.

- Ići ćemo do kraja naših mogućnosti. Hrvatska će znati da je Maroko vrijedan poštovanja i da ćemo se do zadnjeg daha boriti za treće mjesto – kazao je Regragi.

Sanjali smo ovo, ali nismo vjerovali

Kralj Maroka je čestitao Regragiju i društvu na svemu, a Savez se žalio na suđenje?

- Jesmo li imali pravo na penal, bi li to napravilo razliku, ne znamo sada. Znam da su se i Francuzi žalili i na utakmicu s Tunisom. Sve je fer u ratu i ljubavi. Znam da smo zakinuti za penal. Želimo popraviti naš FIFA rejting, a onda na idućem SP-u možda budemo i prvi. Nije ludo sanjati – rekao je selektor Maroka, pa se potom osvrnuo na igrački kadar.

- Izgubili smo kapetana Saissa, rizikovali smo s njim. Imamo ukupno nekoliko povrijeđenih igrača, i Mazraouija... Svi oni žele igrati, ali nećemo riskirati sa povrijeđenim, pogotovo sa Saissaom. No, uprkos tome vjerujem u svoju ekipu. Sanjali smo ovo, ali nismo vjerovali. Išli smo do kraja naših mogućnosti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.