IGRAČ ZA BUDUĆNOST

Barcelona prvoj ekipi priključuje 15-godišnjaka

Lamina Jamala žele i brojni drugi klubovi

Jamal: Igra za Barcinu juniorsku ekipu. TWITTER

A. V.

22.12.2022

Barcelona zbog finansijskog fer-pleja ne može kupovati nove igrače pa se klub okreće vlastitim resursima, piše katalonski list Sport. 

Barca tako namjerava uoči sljedeće sezone prvoj ekipi pridružiti 15-godišnjeg Lamina Jamala (Yamala), od kojeg su očekivanja ogromna.

- Barca vjeruje da će Jamal biti dugogodišnja zvijezda na Nou Kampu i vidi ga kao jednog od ključnih igrača za budućnost. Ići će na pripreme s prvom ekipom uoči sljedeće sezone i uskoro će postati ravnopravni član prvog tima Ćavija Ernandesa (Xavi Hernandez - piše Sport.

Jamal je ove sezone u pet utakmica za Barcinu U-19 ekipu upisao četiri gola i tri asistencije, a iako mu je tek 15 godina, igrao je za Barcelonu ove sezone u juniorskoj Ligi prvaka. U nekoliko navrata je trenirao s prvim timom i oduševio trenere i igrače.

- Jamala žele i brojni drugi klubovi koji znaju u kakvoj situaciji je Barcelona i već su u kontaktu s dječakovim agentom. No, on je također u jako dobrim odnosima s Barcelonom pa u klubu vjeruju da će se uspjeti dogovoriti s Jamalovim predstavnicima - dodaje Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.