LIGA 1

Može li Loran Blan vratiti Lion na evropski put

Nekadašnji šampion Francuske je tek osmi i sada želi izboriti bar Evropu

Loran Blan. Twitter

Piše: G. Š.

28.12.2022

Bliži se 2023. godina, ali lopta ne miruje na stare. U epicentru je Engleska i čuveni Boksing dej, a danas se igraju utakmice u Francuskoj i Grčkoj. Bukmejkeri Mozzarta za danas su spremili dvije kvote koje će u svakom trenutku biti najveće na svijetu. U pitanju su dvojke na Lion u Brestu u Ligi 1 i na trijumf AEK-a u gostima protiv Volosa u šampionatu Grčke.

Brest - Lion (21 sat)

Lion je imao velike ambicije ove sezone, vraćeni su Aleksandr Lakazet i Korentin Toliso, ali nije išlo sa nizozemskim treneom Peterom Bošom, pa je komandu preuzeo iskusni Loran Blan. Nekadašnji šampion Francuske je tek osmi i sada želi izboriti bar Evropu. 

Brest je na 16. mjestu i čeka ga grčevita borba za opstanak. Lion je osvojio samo bod u prethodne dvije utakmice, dok je domaćin pred pauzu zbog Mundijala 2022. dobio Trou i pobjegao iz zone ispadanja. Nekadašniji šampion je očajan na gostovanjima, samo jedna pobjeda na sedam mečeva, a ima čak pet poraza. 

Brest ima samo jednu pobjedu na sedam mečeva pred svojim navijačima.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 3.80. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Volos - AEK (18.30 sati)

AEK diše za vratom gradskom rivalu, lideru šampionata Grčke, Panatinaikosu. Za atinske crno-žute ne igra Trebinjac Mijat Gaćinović koji je operisan prošle sedmice i čeka ga duga pauza. Volos je na visokom petom mjestu, sa sedam bodova manje od današnjeg rivala. 

Atinjani imaju četiri pobjede, dva remija i poraz na sedam mečeva na gostovanjima. Volos je odličan na svom terenu, ima četiri trijumfa na sedam mečeva. 

AEK nije poražen još od 11. septembra i duela sa Panatinaikosom (1:2). Na startu šampionata, Volos je iznenadio u Atini, dobio je sa 1:0 golom srbijanskog internacionalca Miloša Deletića. Žuto-crnima nikako ne leži naredni rival. Volos je pobijedio AEK na četiri od pet posljednjih duela.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.