TRENER ATLETIKA

Simeone: Ja sam glavni krivac za loše rezultate

Možda sam ja taj koji ne daje sve što može za ovaj tim, rekao je

Simeone: Imamo odličan tim. AP Photo / Luis Vieira

S. S.

29.12.2022

Trener fudbalera Atletika Diego Simeone rekao da je on glavni krivac za loše rezultate madridskog kluba u španskoj La Ligi. Posebno je istakao kvalitet svog tima u kojem su čak četvorica igrača igrala u finalu Svjetskog prvenstva, prenose španski mediji.

Atletiko se trenutno nalazi na petom mjestu na tabeli španskog prvenstva sa 13 bodova manje od prvoplasirane Barselone.

Argentinski stručnjak je istakao da je Atletiko prije početka sezone bio jedan od kandidata za titulu i bio vrlo samokritičan ukratko analizirajući trenutnu poziciju na tabeli koja je lošija od očekivane.

- Imamo odličan tim u kojem igraju četvorica igrača iz finala Svjetskog prvenstva. Možda sam ja taj koji ne daje sve što može za ovaj tim. Ja sam taj koji mora da se poboljša kako bi ekipa podigla svoj nivo igre u prvenstvu. Većina ovih fudbalera osvojila je sa Atletikom špansko prvenstvo. U meni je problem - rekao je Simeone, koji je trener Atletika od 2011. godine.

Atletiko je posljednju pobjedu u španskom prvenstvu ostvario 23. oktobra protiv Betisa (2:1), a potom je zabilježio dva poraza i remi uoči pauze za Mundijal u Kataru. U četvrtak će u prvoj utakmici poslije pauze na svom terenu dočekati Elče.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.