SERIJA A

Večeras veliki derbi Inter - Napoli: Hoće li Džeko predvoditi napad?

Jedva čekamo da utakmica počne, rekao je trener Intera Simone Inzagi

Edin Džeko. Twitter

G. Š.

4.1.2023

Inter našeg Edina Džeke (36) večeras (20.45 sati) igra veliki derbi 16. kola Serije A protiv lidera Napolija.

- Jedva čekamo da utakmica počne, rekao je trener Intera Simone Inzagi (Inzaghi) i dodao:


Motivisani i odlučni

- Igramo protiv veoma jake ekipe, oni su jedina ekipa u Evropi bez poraza u ovoj sezoni. Ipak, mi smo motivisani i odlučni.

Vjeruje da njegov tim može do titule.

- Imamo još 23 utakmice do kraja sezone. Mnogo bodova je u igri. Inter će, kao i drugi timovi, prvo pokušati smanjiti zaostatak za liderom. Možemo samo čestitati Napoliju na onome što su uradili do sada. Ipak, mi uz pomoć naših nevjerovatnih navijača idemo na pobjedu u svakom susretu.

Na pitanje ko će igrati u vrhu napada, prvi strateg kluba iz Milana je odgovorio:

- Nakon dugo vremena konačno imam četiri napadača na raspolaganju. Lautaro se vratio prije četiri dana, ali je dobro trenirao. Korea je bolje, dok su Džeko i Lukaku imali više vremena za treniranje. Posljednji treninga će mi pomoći da donesem odluku ko će igrati u napadu.


Poboljšati napad

Potom se osvrnuo i na situaciju sa Lukakuom.

- Svi znamo njegove kvalitete. On je napadač koji nam donosi različite opcije i na kraju čini naš tim boljim. Imamo drugi najbolji napad u ligi, a prošle godine smo bili najbolji. Moja želja je da on i Korea dodatno poboljšaju naš napad - zaključio je šef struke Intera.

Italijanski mediji danas najavljuju da će Džeko predvoditi napad Intera od prve minute. Podsjetimo, Dijamant je u ovoj sezoni u Seriji A postigao šest golova, uz dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.